Segítségre lenne szükségem, hogy kihez forduljak szakértői tanácsért?
Sziasztok!
Arról lenne szó,hogy május óta diétázom mivel a tavaszi szezonban szeretnék fittnes versenyen indulni.
Az étrendem amit követek magas rost tartalmú és emellett a szénhidrát bevitelem nagyon alacsony (napi 50g)
emellett fogyasztok jó zsírokat (persze mértékkel) és regnegeteg zöldséget.
Májusban amikor elkezdtük a felkészítőmmel a diétát akkor 54kg voltam 160cm magasságomhoz és most 5 hónap után amikor rááltam a mérlegre 58kg-ot írt.
Láthatóan izmosodtam sokat ez biztos viszont alacsony ch-s étkezés ellenére is zsírosnak és vizesnek látszik a testem és nem csak én látom így😔
Eddig nagyon sok szójatejet ittam illetve tofut fogyasztottam.
Arra tippelek,hogy a magas szója tartalmú étrend lehet a hibás.
A hajamat minden 2. nap megkell mosnom mert olyan hamar bezsírosodik és az arcomon egyre több pattanás jelent meg.
Valaki esetleg aki ért a témához tudna nekem segíteni ebben,hogy kihez kéne segítségért fordulnom, milyen irányba?
Centiket mértél? Elképzelhető, hogy vékonyabb lettél a több kiló ellenére, ha több lett az izom is rajtad.
A testépítéshez nem értek, annyit olvastam, hogy tömegelés kell az izomépítéshez, aztán szoktak szálkásítani. De van itt a gyk-n testépítés kategória, szerintem ott is olvass, kérdezz.
A szóját szerintem felejtsd el. Tejtermékeket fogyasztasz, akár fehérjepor formájában? Mit értesz "jó zsírok" alatt?
Nem néztem centimétert sajnos.
Jó zsírok alatt a mandulát értettem illetve még néhány mag fajtából szoktam fedezni a zsírbevitelemet.
A fehérjepor ivását 1 hete ráhagytam mivel az is gyanús volt a pattanások szempontjából.😌
Azt hiszem, az omega 3-6 aránnyal lehet itt gond, ha csak olajos magvakból viszed be az összes zsírt.
Nézd meg ezt a táblázatot:
Az arányt pl. chiamaggal, lenmaggal tudod javítani. De sem ezekből, sem a többi magból nem érdemes túl sokat enni. Ezeknek is bőven lehet köze a pattanásokhoz és zsíros hajhoz.
Egyébként növényi étrenden vagy?
A szójafehèrje a legrosszabb fehèrje.
Illetve fehèrneporból ne wheyt hanem isolátumot használj.
Ha nő vagy az is lehet menzesz előtt mèrtèl ez miatt is mutathat többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!