Chia puding kokusztejbol 15gram chia maggal?
Kerestem a chia puding recepteket,de a legkevesebb 1fore irjakma 2-3evőkanal chia mag...
Mindenhol olvasni,es a csomagolason fel van tuntetve hogy napi max.fogyasztas 15gram,egyebkent emesztesi problemakat okozhat,es lemertem 1 evokanalnyi az 15gramm,2-3evokanal az mar joval meghaladja a napi megengedett adagot....Mi a velemenyetek errol?
Az evőkanál nem pontos mérce.
Hiszen lehet laposan is meríteni, lehet púpos. Az evőkanalak mérete sem pontosan ugyanakkora.
Készítsd úgy a pudingot, hogy kiméred grammra. Így biztosan nem lesz több, mint a javasolt.
A receptekben pedig biztosan lesz sok olyan, ahol jóval többet írnak, mint az ajánlott, mivel eddig nem foglalkoztak ezzel. Nemrég kezdtek el cikkezni, hogy nem ajánlott többet fogyasztani.
2 dl poharba szoktam, 2-3 kiskanal chia magot.
2-3 evókanal az sok lenne.
Nekem ez új infó, ezért kicsit próbáltam utánaolvasni. Ajánlott adagként találtam 2-4 evőkanálnyit is, de azt is olvastam, hogy 2 teáskanálnyival már lehet fedezni a napi omega 3 szükségletet. Emésztési problémákat akkor okozhat, ha nem áztatjuk be, illetve egyik helyen ajánlották, hogy kezdetben lassan emeljük az adagját.
Pár napja adtam először a gyerekeimnek, megettek fejenként 4 teáskanálnyit puding formájában, és semmi bajuk nem lett tőle. Szóval annyira nem paráznék tőle.
Koszonom a valaszokat,kiprobaltam kimerve egy poharnyi kokusz tejjel,egesz jo lett :)
Edesanyam kezdte enni kb.masfel hinapja,dicserte hogy mennyire jol erzi magat es milyen jo...napi 1-2kanalnyit evett vizbe aztatva majd joghurttal elkeverve...aztan par het mulva mar nem erezte jol magat rossz lett az enesztese,akkor olvastam utana,hogy max 15gram a napi megengedett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!