Paleoval szeretnék fogyni de nem tudom hogyan kezdjek bele. Mit ehetek és mikor?
Sokszor hallom ezt a paleo étkezést h milyen jó.. én elég kövér vagyok egy év alatt 20kilo és szeretnék fogyni.. a paleo sokan ajánlották de nem tudom hogyan kezdjek bele.. mibol mennyit ehetek.. mit ehetek reggelire mit vacsora? Hány óra után nem szabad már enni semmit?
A rosszindulatú kommentelők kimeljenek.. a többiek válaszát előre is koszonom
pedig gyakorlatilag bármit ehetsz, amennyiben az egészség nem szempont csak a fogyás, ha már az egészségre is adunk, akkor van rengeteg dolog amit érdemes kerülni, meg van rengeteg dolog amit a különböző diétákban "hit rendszerekben" divat kerülni... pl paleoban a krumplit...
de ha rám hallgatsz, akkor azoktól az emberektől tanulsz enni, akik abból élnek, hogy tudatos táplálkozással fejlesztik a testüket, vagyis a sportolóktól.:
9-es, milyen ételekre gondolsz?
Én annyi eltéréssel "paleózom", hogy eszek zöldborsót és zöldbabot, illetve kevés mézet is használok édesítésre (az édesítőszerekben nem bízom). Néha eszek rizst vagy kölest kis mennyiségben. Még így is fogytam kb. 15 kilót úgy, hogy közben nem kellett éheznem, kalóriákat és szénhidrátot sem szoktam számolni, max. kíváncsiságból. Én nem tudok annyi zöldséget, gyümölcsöt, húst, tojást, zsírt megenni, hogy elszálljak a kalóriákkal (lehet, hogy kicsi a gyomrom?), egyedül az olajos magokkal kell vigyáznom, mert képes vagyok megenni uzsonnára egy csomag kesudiót egyszerre. Utána viszont nem tudok rendesen vacsorázni...
A fogyáson túlmenően eltűntek a pattanásaim, már nincs "kajakómám", ha teleettem magam, jobb a közérzetem... Eleinte nem sportoltam semmit, ülő munkát végzek. Most már tornázom majdnem minden nap, rájöttem, mennyire fontos a mozgás.
Azt írják, kerülni kell a babfélét, borsót, csicseriborsót, lencsét, földimogyorót, szója és szójakészítményeket, tejet, joghurtokat, kefirt, túrókészítményeket, lágy sajtokat, ömlesztett sajtokat, írót, de tilos a burgonya, manióka, keményítő tartalmú gyökerek, tápióka, zab, árpa, kukorica, köles, rozs, rizs, búza, hajdina, amarant, quinona.
Egy egészséges ember számára ezek nagy része nemhogy nem kerülendő, de nagyon is jól beépülhet egy változatos és egészséges étrendbe. A túlzott fogyasztásuk - mint minden másé is - hiba, hiszen az egyensúly a fontos. A zab, a teljes kiőrlésű rozskenyér, a csicseriborsó, lencse stb. mind értékes élelmiszer.
Ráadásul nagy részüket - illetve a jelenlegi kultúrnövényeink elődjeit - ette bizony az ősember is. Evett az mindent, amit talált, ami nem volt mérgező és amit fizikailag képes volt elfogyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!