Paleo diétában milyen gyümölcsöt lehet fogyasztani? Zabpelyhet pl reggelire hogyan lehet enni? Semmi tejterméket nem esznek?
A zabpehely kompromisszumos etel. Ha neked belefer, edd.
En az alacsony cukortartalmu (bogyos, citrus) gyumolcsoket reszesitem elonyben. De a gyumolcson nem sporolok igazabol, ami jol esik.
A szigorú paleóban nincs zab és tejtermék, a megengedőben kemény sajt van, a zabról csak azt tudom, hogy annak idején a magyar paleo megengedő volt vele kapcsolatban, mire a paleósok egy része túlzásba vitte, de erről csak kósza olvasmányaim vannak, engem nem érdekel a dolog. Egyes paleókban rizs és krumpli is van, nem egységes a dolog.
A gyümölcsökre nincs semmi megkötés, illetve bizonyára alegtöbb helyen keveset javasolnak az aszaltakból, hogy lehetőleg ne legyen nagy a cukorfogyasztás, de ennyi.
a tk zab az gluténmentes.
kompromisszumos paleoba beleférhet,de akkor ennyi erővel már a rizs is,mert az is gluténmentes.
mintaétrend meg ezek alapján?
1.tojás rántotta,kókuszzsír,zöldségek
2.tk zab tojásproteinnel
3.csirkecomb grillezve,főtt rizs,brokkoli,karfiol
4.ua
5.főtt tojás,zöldség.
Ne dietat akarj kovetni, azt edd ami neked jo.
Hogy a paleosok egy resze milyen gyumolcsot eszik, tok mindegy.
Amit birsz, azt edd ha szamit az egeszseged. Szerintem
egyé sok hust meg hajgymát mer az egéséges
23/shávó
De leghalabbis finom :)
A paleo sem a husevesrol szol am :)
Az hogy hogyan szerzed be a hust baromira nem szamit egy etrendben.
A hus minosege szamit, es ha egy fa dardaval olok le egy vadonelo allatot, annak a szervei meg tele lehetnek nehezfemekkel, szoval nemesz baromi egeszseges, nem lesz 'paleo'. Toxikus lesz.
Viszont ha mertekkel fogyasztok biztonsagos takarmanyon nevelt haziallatot, meg az is lehet hogy az etkezessel nem nyirom ki a testemet teljesen. Bar mindegy mert ugyis tonkre fog menni, az hogy mikor pusztan idotenyezo..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!