Mit gondoltok a kókuszvirág cukorról?
Nem jobb mint a méz.
Szerintem szacharózhoz (és részint glükózhoz, fruktózhoz) képest erősen túlárazott. Bár mindennek az az ára amennyit hajlandóak kifizetni érte.. vagy mi.
Biztos a benne lévő szennyező anyagok miatt különleges, karamellás, finom íze van. Mint a barna nádcukor vagy akármi, bizonyára lehet ízletes (nem mintha a fehér cukor nem lenne eleve ízletes, a maga édes ízével)
De azon kívül hogy finom, semmi jó nincs benne. Méznél nem gondolnám jobbnak, bár én nem hiszek a méz varázslatos hatásaiban.
Amellett, hogy valamiért a méz azért antibakteriális és fájdalomcsillapító, tehát az íze mellett valamilyen esetenként előnyös hatása azért valóban van.
Kókuszcukorról ilyet nem tudunk, ez nem jelenti azt, hogy a benne lévő 'szennyező' anyagok között nincs valami enyhén értékes.
A mézzel van egy kategóriában nálam, jobbnak tartom, mint a normál cukrot, de alapvetően ez is tömény cukor, a tömény cukorság következményeivel... S bizonyos ételekbe roppant finom, másokba nem jó. Mivel én a sárgarépára is óvatosan nézek, olyan cukros, az életemben vajmi kevés szerepe van, de élvezetes, az tény :)
Kicsi mennyiségben nem lehet gond, ha jólesik, miért ne, nagyban pedig egyik tömény cukrot sem kéne enni az embernek. (Kelleni keveset se kell, persze, de nem vagyok ellene a hedonizmus nem legegészségesebb, de visszafogott megnyilvánulási formáinak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!