Paleo diétát szeretnék kezdeni. Hogyan csináljam?
Nem fogyás a célom, hanem szeretnék életmódot váltani. Nagy segítség lenne, ha valaki tudna segíteni abban, hogy mik az alapvető termékek, amiket be kell szerezni, miket eszik egy nap, stb.
A válaszokat előre is köszönöm!
Én 0,7-0,8 g/száraz testtömegkg bevitelre emlékszem, 40 g a minimum mennyiség nitrogén egyensúlyhoz, nem?
Elvileg ha jól működik a metabolizmusunk akkor nagyon hatékony, és energizált vagy. És tényleg elég lenne a szükséges kalóriát bevinni, nem kell többlet.
Kérdés, hogy ez mondjuk mennyi.
Kedves kérdező, szerintem ne komplikáld ezt túl.
A saját érdekedben.
Kezd el VALAHOGY, aztán majd alakítod ahogy jólesik.
Érezni fogod mi esik jól, mi nem.
Nem lehet mérgetve élni szerintem. Méricskélni mennyi fehérjét eszel...szerintem ez abnormális.
Relax, én sem mérek semmit...beáll egy étrend, ami jólesik. Ha valami nem jól fog működni, akkor azt érezni fogod és változtatsz valamilyen iránya.
Egyés hús+zöldséget+zsírt...és jó lesz meglátod.
Szerintem hagyd ez a ketogén dolog, ráér még az a kihívás.
Egyetértek a 13. válasszal egyébként
-...ACZÉL...=)
Sima paleo mellett ehető vmennyivel több fehérje, szerintem ezt az oldal is írja. Direkt azt a cikket linkeltem be, amelyik foglalkozik az okos paleóval.
Ha több fehérjét eszel és csak paleózol, akkor jobb, ha megemeled a szénhidrátot mondjuk 70g körülre(és nem gyümölcsökből a legjobb, ezért a rizs és krumpli, mint biztonságos keményítők). Amúgy én ketogénezem és semmi bajom, könnyű tartanom és jól érzem magam, finomakat eszem. Néha több fehérjét eszem, mint ami elvileg nekem belefér, de nem okoz gondot. Az se, ha nagy ritkán több gyümölcsöt eszem (pl egy ananászt vagy mangót).
A tökéletes egészség diéta(perfect health diet) is paleo és abban esznek rizst és krumplit. Ha nem ketogén paleót szeretnél folytatni, akkor szerintem valami olyasmi lesz az egészséges, mint a Perfect health diet :)
A paleo egy hatalmas tévedés. Az ősember nem ezért volt sovány, mert paleosan evett,
hanem azért, mert azt meg kellett szereznie. Te egy mozdulattal leveszed az áruház
polcáról a fél kiló magot, de ő ezért 1 napig gyalogolt, leszedte, megszárította,
közben védte magát, hogy vegyék el tőle, megkergette egy tigris, futnia kellett,
stb. Kíváncsi vagyok, mikor fullad ki ez a hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!