Tudnátok írni/linkelni pár olyan paleos receptet, amibe nem kellenek olajos magvak/maglisztek (maximum lenmag (liszt) )?
Nem értek az ilyen pattanásokhoz, a kókusz se jó? Semmi, csak a lenmag? Nehéz ügy, mert a lenmag nagyobb mennyiségben egyedül nem szokott finom lenni. Sós dolgot még össze lehet hozni vele, ha jól fűszerezed, de azért nem az igazi. Bár ha almát vagy zöldségeket teszel bele, akkor még lehet egész jó is. Ebben nincs nagy tapasztalatom, én keverem az olajos magvakat és szinte sosem használom a lenmagot önállóan (a legmaglisztet pedig nem is szeretem).
Lenmaggal nem olyan finom, mint dióval, de azért nem rossz: lenmag+mazsola bonbon. Meg kell darálni őket valahogy, ez a mazsolánál kevésbé egyszerű, de vannak módszerek (a kávédaráló annyira nem szereti, bár sokszor rákényszerítettem azért, a mákdaráló is működik, csak azt kompletten el kell mosni, speckó eszközöm nincs). Ha kakaót is keversz bele, végképp nem zavaró, hogy lenmaggal készült. Picike elég belőle, legalábbis nekem.
A gesztenyeliszt engem nem hizlal, ahhoz túl drága, s nem szeretem a gesztenyeízt. Pedig szuper ruganyos palacsintát ad... A tápiókaliszt se rossz, de önállóan elég ízetlen lenne, szerintem még lenmaggal is. Habár ha finom a tojás s a töltelék, akkor működhet, de ebben nincs tapasztalatom.
Van olyan csokitorta, amiben a kakaó a "liszt" :)
Azt is megcsinálhatod, hogy sok tojáshoz használsz kevés lenmagot, a tojást akár felverheted, belekeverhetsz ezt-azt. Nem szeretem a gyümölcsök hőkezelését, a szigorú paleóba bele se fér, de ha ez nem hat meg, mehet bele alma, banán, viszont próbálkozhatsz zöldségekkel, cékla, répa, sütőtök, cukkini... Ezeket sokszor használják édes sütikhez is, igaz, nem lenmaggal.
Hirtelen ezek a gondolataim. Ja, egyesek simán tojásból sütnek palacsintát, a liszt részt hanyagolva. Szerintem az rántotta, dehát...
Muffinra van egy jó receptem :) remélem a kókusz nem gond
Vanílíás muffinok: ½ cup coconut flour, sifted
½ teaspoon celtic sea salt
¼ teaspoon baking soda
6 eggs
½ cup grapeseed oil
½ cup agave nectar
1 tablespoon vanilla extract
In a medium bowl, combine coconut flour, salt and baking soda
In a small bowl, blend together eggs, grapeseed oil, agave and vanilla
Mix wet ingredients into dry and blend with a mixer or hand blender until smooth
Pour batter into well oiled muffin pan
Bake at 350° for 20 minutes
Cool completely
Top with chocolate frosting
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!