Mi az igazság a kókuszzsírról? Felszívódik/hasznosul vagy nem?
Tuti hasznosul, különben én már rég lefogytam volna... A kalóriabevitelemben nem elhanyagolható szerepe van, bár azért nem azon élek.
Miért ne hasznosulna? Direkt könnyen felveszi a test, hajajj, mindig is utáltam a kémiát, valami közepes lánchosszúságú zsírmolekulákra hivatkoznak, amikor erről írnak. Emulzióban pedig még epe se kell hozzá.
Ági!
Mire van szükség a kókuszzsír lebontásához?
Nem kell hozzá epe, egyeneseb fel tud szívódni...nem kell hozzá semmi, csak egy "bél"...:-D.
Nem terheli az epét.
A kókuszzsír – közepes hosszúságú zsírsavtartalma (MCT) miatt –, az epe és a zsírbontó enzimünk, a lipáz hiányában is felszívódik, ezért alkalmazzák célzott betegterápiában (epebetegség és hasnyálmirigy gyulladás későbbi fázisában, felszívódási és emésztési zavarokban) is, mint könnyen emészthető és felszívódó zsiradékforrást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!