Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Mitől lehet a puffadásom?

Mitől lehet a puffadásom?

Figyelt kérdés
Másfél hónapja kezdtem paleózni, előtte is puffadtam, reméltem ettől az életmódtól elmúlik, de rosszabb lett. 1 hete rákontráztam ketogén paleóval és nem gondoltam volna hogy lehet ennél rosszabb, de úgy lett. Nem beszélve arról, hogy eddig naponta volt nagydolog, most meg csak 3 naponta. Allergiateszten voltam az negatív lett, lehet ételintolarenciám van? Amúgy PCOS-es vagyok egy éve hagytam abba a fogamzásgátlót, azóta nincs menstruációm, se peteérésem, a hormonértékeim viszont nem voltak rosszak, sőt inzulinrezisztencia csak nagyon enyhe volt kimutatható. A doki diétát javasolt és 75mg letroxot szedek az 1,9-es TSH-mra.
2014. júl. 14. 08:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát nem tudom...én nem értem erre a TSH értékedre miért mondjék, hogy rossz mikor tök jó érték. De ők tudják.

Hogy a jód elfedi az alulműködést azt ismerem én is.

De szerintem neked sosem volt alulműködésed.

Ismerek olyan lányokat, akiknek hasonló gondjuk volt, hogy nem jött meg...nekik is segített a paleo, de konkrétan ez a jellegű gond elég sokára javult...1 év is kell hozzá és kitartó paleo.

Ha jó a prolaktin az már jó dolog, az hogy nem rendeződik minden egyszerre az sajna így van, de azért ne add fel.

Hogy ilyen rövid idő alatt nem múlt el minden rossz tünet az nem azt jelenti hogy nem is fog rendeződni.

Az egyik csaj, akinek ugyanez volt a gondja...már terhes, hamarosan szűl :-)...nem adta fel!!

Neked is menni fog, csak kitartás!!

A puffadásra szedj savanyúságot, de komolyan.

nem elég savas a gyomrod és nem jól emészted a fehérjét, Szerintem azért puffadsz. Ha nem elég savas a közeg, akkor emésztés helyett rohdat bent...onnan a gáz.

A savanyúságok segítik az emésztést, szisztematikusan szedd, vagy probiotikumot szedj egy ideig.

2014. júl. 16. 11:48
 12/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a biztatást! Feltétlen kipróbálom a savanyúságot. Lehet hogy én is hibás vagyok, mert szeretem a szénsavas ásványvizet ami ugye nem paleo és alkalmanként családi összejöveteleken azt iszok. Ezzel sokat ártok?
2014. júl. 16. 12:21
 13/17 A kérdező kommentje:
Amúgy szüleim nagyon sokat segítenek és elfogadják, hogy paleozom. Anyukám, annyira aranyos volt, hogy csak nekem külön készített xilites lekvárokat. :)
2014. júl. 16. 12:23
 14/17 anonim ***** válasza:

A szénsavas víz miatt azért nem kell aggódnod. Az nem okoz gondot, biztos nem ettől puffadsz.

Jófejek a rokonaid .-), nagyon jó ha támogatnak...:-), aztán ilyen közegben jóval kellemesebb paleozni.

Figyu, annyit mondok, hogy csak úgy szűlnek a paleos nők :-D...elképesztő terhes nő dömping van :-).

Úgyhogy csak hajrá kitartást!

Fermentálásról olvasd ezt el, nagyon fasznos!

[link]

SOK SIKERT!!!

2014. júl. 16. 12:40
 15/17 A kérdező kommentje:
Amúgy szerintem K, D, B1 vitaminhiányom és vérszegény is vagyok. Nagyon lassan alvad a vérem, valóban lehet mindez a bélflóra tönkrevágása miatt 2 éve nagyon beteg lettem és 7 féle erős antibiotikumot+ gyulladáscsökkentőt elszedettek velem mire meggyógyultam. 2 hónapig éltem gyógyszereken. Persze szedtem utána probiotikumot, de nem tudom mennyit ért...
2014. júl. 16. 13:35
 16/17 anonim ***** válasza:

Sajnos akér egy ilyen szuper antibiotikum kúra is nagyon tönre tudja vágni a bélflórát és sajna nem elég egy 1 hetes probiotikum kúra utána :-/...sokkal hosszab ideig kell nevelgetni a bélflórát...

Ha fixen jelent vannak a savanyúságok az sokat segít.

Csak azt akartam még írni, hogy ha PCOS-d van meg kicsi IR, de tényleg ne ketózzál...Szendinek van erről egy cikke. Nem hülyeség a ketogén bizonyos esetelkben, de erre nem jó. Majd, ha megtalálom átküldöm neked a cikket.

2014. júl. 17. 11:27
 17/17 A kérdező kommentje:
Ok, köszi!
2014. júl. 17. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!