Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Fájnak edzés után a csontjaim,...

Fájnak edzés után a csontjaim, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Hétfőn kezdtem el edzeni egy teremben edzővel,az elején meg a végén kardiogépeken voltam,közte meg a legnagyobb részben súlyokkal dolgoztam.Ma 2 nap után még fájnak a csontjaim,vagyis hát a karom,sehol máshol nem.Van valami krám ami enyhíthetné a fájdalmat?Tudom mozgatni a karomat,de bizonyos helyzetekben fáj.
2014. márc. 12. 09:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Tisztázni kell, hogy mid fáj és mennyire, mikor.

Az izomzatod (izomláz) vagy a csontod, ízületed..

2014. márc. 12. 09:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Ha mozgatom a karjaim,akkor a könyöknél (szerintem a csont,de lehet csak izület),és a vállnál is,és enyhén a csuklónál,és a felkaron is.Mintha egész nap fát vágtam volna,utána szokott így lenni.
2014. márc. 12. 09:34
 3/8 anonim válasza:
57%
Nekem két évig is fájtak a lábszárcsontjaim.Kalciumot ajánlottak,vettem tablettát,de nem segített.Banánt ettem abban több a kalcium és jó is volt.Ha mégis az izületeknél fáj sokat igyál,mivel a mozgás következtében a porcokban lévő elasztin és folyadék csökken.Sok ásványvizet és igazi gyümölcsleveket igyál,valamint egyél sok körtét.A körtében is van elasztin és szilikonhoz hasonló "foszfát",ami jót tesz a porcoknak.
2014. márc. 12. 10:02
 4/8 anonim ***** válasza:

Nyilván fokozatosan kellene edzést kezdeni (remélem ez tényleg nyilvánvaló).

Kevésbé nyilvánvaló, hogy saját testsúlyos gyakorlatokkal kezd az ember (és haladó szinten sem szükségszerű ettől eltérni) továbbá ugye gyógytornákat használunk és gyulladáscsökkentő táplálkozást, az ízületeink miatt, az inak és szallagok megerősítése, megnyújtása miatt.

Szóval az edzésnek van egy módja. Edzőteremben egy átlag edző (1-2 éves okj-s képzés után..) nem biztos, hogy így építi fel az edzést a vendégeinek, hanem modernebb divatok alapján. Csak az még nem lesz jó.

2014. márc. 12. 10:19
 5/8 anonim ***** válasza:

Én kattogás, ropogás miatt porcerősítő vitamint szedtem, hamar rendbe tette.

Lehet az oka a túlterhelés, rándulás, egyéb sérülés is, vagy rossz tartással csináltad; ha ugyanakkora terhelés mellett csak az egyik részen fáj, akkor a sérülés a legesélyesebb. Ha nem múlik el pár napon belül, nézesd meg egy orvossal.

2014. márc. 12. 17:19
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha előtte nem nagyon mozogtál és belevágtál egy órás rendes programba, akkor érthető, hogy minden pocikád sajog. A lényeg a fokozatosság és a rendszeresség.

Patikában számtalan krémet ajánlanak, ami enyhíti a fájdalmad.

2014. márc. 15. 08:59
 7/8 anonim ***** válasza:

+ állati táplálékokban:

Porcok, kötőszövetek.

+ Budapesten van kifejezetten egészséges, inakat, csontokat, mély medencei és hátizmokat erősítő speciális nyújtás/torna.

2014. márc. 15. 11:42
 8/8 A kérdező kommentje:
Túl vagyok már a 3. edzésen is,és mindig egyre jobban érzem magam,és egyre többet bírok.Valamint már nem fáj szinte semmi.
2014. márc. 15. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!