A paleolit étrend TELJESEN cukormentes? Vagy egy nagyon kevés cukrot (pl. szőlőcukor) azért megenged?
Szerintem a cukor nem fér bele, csak éppen sokan nem csinálnak nagy ügyet abból, hogy pl. az általuk szeretett mustárban van... De az akkor sem paleo. A paleo "cukor" a xillit, az eritritol, a stevia...
A gluténmentes gabona sem paleo, gondoljunk a rizsre... (Nálam a zab se fér bele, viszont a szigorúan paleót már túlzásnak tartom. Bár én csak majdnem paleós vagyok, de a szénhidrátszintemet zöldség-gyümölcsből viselem el magasan, nem keményítőből...)
Ha valaki kenyeret akar, ott vannak az olajos magvak :)
Ha valamit rosszul írtam, majd kijavít valaki, de legjobb tudomásom szerint így van.
Attól függ kinek, mire kell.
Egészséges embernek több minden belefér (de akkor már nem paleózik), a szigorú paleo elvek viszont nagyon jók. Egészségesek, és gerincet adnak a táplálkozásnak.
A gyümölcsök természetes és 'paleo' cukorforrások, finomított cukrot elveknél fogva nem fogyasztanak paleóban. És ez általánosítva egy jó irány.. lehetne erre törekedni! :)
#5: Nem feltétlenül sok, csak keveset kell használni belőle :) S ha már valamicske kell, az nálam xilit, az ízlik. Ínyenc esetben pedig méz, ami nem kifejezetten paleo, de hol érdekel az engem, ha a hedonizmusról van szó?
De ha eléggé tolom a xillitet (több teáskanál naponta), akkor sem az viszi fel a szénhidrátbevitelemet...
Aki pedig naponta egy csomó sütit eszik, az ne akarjon nagyon alacsony szénhidrátbevitelt. De miért enne az ember naponta sütit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!