Tényleg van cukormentes étcsoki?
Van bizony, én pont pár napja vettem egy paleo-boltban, a KÖKI bevásárlóközpontban.
Eritrittel van édesítve (van sztíviás is, de én az eritriteset vettem), és tök finom, jóval alacsonyabb a kalória és szénhidráttartalma, mint a sima étcsokinak.
Mondjuk nem olcsó, 770 Ft. volt a 100 grammos tábla, de szerintem megér annyit. Tényleg jó, és egy-két kockával tök jól elvan az ember.
Van, de bűn rossz.
"Az alapvető összetevők tehát: a kakaómassza, kakaóvaj, cukor, tejpor és vanília. Az étcsokoládé csak kakaómasszát- és vajat valamint cukrot tartalmaz, a tejcsokihoz adnak tejport is. A fehér csoki alig nevezhető csokoládénak: nem is tartalmaz kakaómasszát. Innen a jellegzetes elefántcsontszín. Sajnos elmondhatjuk, hogy a csokoládénak tulajdonított temérdek jótékony hatás csak a jó minőségű étcsokoládéra jellemző."
Cukor helyet persze lehet más ízesítővel is dolgozni, de egy jó 70-80%-os csokinál amúgy is kevés a cukortartalo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!