Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Hol kapok olyan olajos (Omega3...

Hol kapok olyan olajos (Omega3) halkonzervet, melyben nincs hozzáadott növényi olaj (Omega6)?

Figyelt kérdés

Remélem mindenkinek evidens, hogy miért keresek ilyet. Szóval főleg a makréla, szardínia és hering játszik, esetleg a tonhal (lazacot máshogy veszek).

Jó lenne még, ha nem lenne tömve egyéb nem oda való dolgokkal sem. (Tudom, vegyem meg frissen vagy fagyasztva a halárusnál, de a konzerv néha praktikusabb).

A kérdés az, hogy hol lehet ilyet kapni?

2013. aug. 25. 13:37
 1/6 anonim ***** válasza:

A hozzáadott növényi olaj miatt nem romlik meg,ha nem raknák bele,akkor megromlana,az meg milyen konzerv lenne?

Nemhiába rakják bele.

Papirszalvétával tisztitsd meg.

2013. aug. 25. 17:19
 2/6 A kérdező kommentje:

Hm. Ez biztos? Tonhalból vannak "saját lében" konzervek, azok nem romlanak meg? Egyébként meg én úgy tudtam, hogy hőkezeléssel tartósítják...

Letörölni meg kb. olyan lehet mint halottnak a csók... ha ott áll benne sokáig, az omega 6 beszivároghat, az omega 3 meg ki.

Azért nem mindegy, mert pont az omeg3/6 arány javítása lenne a cél.

2013. aug. 25. 17:27
 3/6 anonim ***** válasza:
27%

Az a lényeg a tartósitásban,hogy ne kapjon oxigént.

Letörléssel is el tudsz távolitani valamennyit. Egy kevéstől nem lesz bajod.

Én a télen úgy szálkásitottam le,hogy a fehérjeszükségletem kb 80%-át szardiniakonzervből fedeztem.

90kg vagyok.

2013. aug. 25. 17:30
 4/6 Julie S ***** válasza:
Én vagy olivaolajos konzervet veszek, vagy sima sós lés tonhalat (ezt gyakrabban). Sajnos ezek a drágábbak, de szinte mindenhol kapni ilyet. És egyébként szedek omega-3-at, szóval ha néha több omega-6-at fogyasztok, az nem szokott meghatni.
2013. aug. 26. 11:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Én a Tescoban szoktam venni tonhalat (Giana) és szardíniát (Hamé) is saját levében. Mindkettőnek zöld a csomagolása.

Elég olcsó és se szójaolaj, se napraforgóolaj, se semmi más omega-6 forrás nincs bennük. Nagyon tudom ajánlani.

2013. aug. 26. 17:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! Ezt a hamés szardíniát mindenképpen kipróbálom!
2013. aug. 27. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!