Hol kapok olyan olajos (Omega3) halkonzervet, melyben nincs hozzáadott növényi olaj (Omega6)?
Remélem mindenkinek evidens, hogy miért keresek ilyet. Szóval főleg a makréla, szardínia és hering játszik, esetleg a tonhal (lazacot máshogy veszek).
Jó lenne még, ha nem lenne tömve egyéb nem oda való dolgokkal sem. (Tudom, vegyem meg frissen vagy fagyasztva a halárusnál, de a konzerv néha praktikusabb).
A kérdés az, hogy hol lehet ilyet kapni?
A hozzáadott növényi olaj miatt nem romlik meg,ha nem raknák bele,akkor megromlana,az meg milyen konzerv lenne?
Nemhiába rakják bele.
Papirszalvétával tisztitsd meg.
Hm. Ez biztos? Tonhalból vannak "saját lében" konzervek, azok nem romlanak meg? Egyébként meg én úgy tudtam, hogy hőkezeléssel tartósítják...
Letörölni meg kb. olyan lehet mint halottnak a csók... ha ott áll benne sokáig, az omega 6 beszivároghat, az omega 3 meg ki.
Azért nem mindegy, mert pont az omeg3/6 arány javítása lenne a cél.
Az a lényeg a tartósitásban,hogy ne kapjon oxigént.
Letörléssel is el tudsz távolitani valamennyit. Egy kevéstől nem lesz bajod.
Én a télen úgy szálkásitottam le,hogy a fehérjeszükségletem kb 80%-át szardiniakonzervből fedeztem.
90kg vagyok.
Én a Tescoban szoktam venni tonhalat (Giana) és szardíniát (Hamé) is saját levében. Mindkettőnek zöld a csomagolása.
Elég olcsó és se szójaolaj, se napraforgóolaj, se semmi más omega-6 forrás nincs bennük. Nagyon tudom ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!