Hol lehet jó minőségű feldolgozott húsárut kapni?
szerintem az a legbiztosabb, ha magad csinálod.
persze, ezt nem tudja mindenki megoldani.
Tecsó -> pápai házi füstölt májas ~ 1400.- (olcsóbb mint a szójás ízfokozós sz.arok)
Piac.. de piacokon is árulnak keményítős, ízfokozós kolbászt.. konkrétan egy jó hentessel kell összeismerkedni, lehetőleg saját árut áruljon, és meg tudja mondani hogy melyik az a termék amibe cukrot, ízfokozót tettek, melyik az amibe nem. Akkor kéred azt amiben nincsenek ilyenek.. Vagy sokat keresgélsz hipermarketekben, míg hasonlókat nem találsz mint a pápai hús májkasa. Az ilyen termékeket lehetne kicsit terjeszteni, mert nehéz rájuk akadni a boltokban.. én is neten olvastam erről a termékről.
Nem tudok többet.. a Lehel piacon van jó hentes.. a váci út felől ahol valami autó felhajtó van.. ott jó termékek vannak.
A kolbászban szinte minden 'károsnak' tekinthető, ami nem hús és fűszer. Persze, nem minden adalékanyag gáz, mert mondjuk van hogy c-vitamint tesznek hozzá vagy c-vitamin sóját nátriummal, nem gondolom hogy gáz lenne. De igazából SEMMI MÁS NEM KELLENE BELE csak hús, só, fűszerek, max. kis nitrites pácsó, ennyi belefér.. de a keményítő, savanyúságot szabályozó sz.arok, cukor.. lehet hogy nem lesz tőlük 'káros' a kolbász, de akkor is mi a fene az, hogy ilyeneket kell rakni bele? Én már nem bízom az ilyen összegányolt húsokban.. ha túl sok összetevője van egy kolbásznak akkor az már sz.ar (sajnos). Mert az el, minek bele mindenféle töltelék a húson kívül?? ... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!