Az igaz, hogy ha valaki elkezdi követni a paleó diétát, annak vitaminokat is kell szedni? Milyeneket? És mi lesz, ha nem szedi?
Én kb. 1 hete követem a paleót, eddig jól érzem magam, igazából még semmi változást nem tapasztaltam, de szerintem még korai is lenne.
Viszont ezt a vitamin-dolgot nem tudom hova tenni. Eddig meg voltam róla győződve, a cikkek, beszámolók, leírások alapján, amiket olvastam, hogy ez a lehető legjobb étrend. De akkor mért kell vitaminokat szedni?
Akármilyen étrendet is követsz, ha ipari termelésből származó élelmiszereket veszel és eszel, akkor szükséged van vitaminpótlásra.
Hogy miből mennyire van szükséged, arról nincsenek teljesen egybehangzó vélemények a paleósok között sem. A legfontosabbak talán a D-vitamin, a C-vitamin és az omega-3.
Minden embernek szüksége van vitamin kiegészítésre.. ez van, nem a természetes életmódunk szerint élünk.
Paleóval nem foglalod a helyed tápanyagszegény gabonákkal, ennyivel már több hasznos tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot viszel a testedbe. Ettől még lehet pótolni bizonyos anyagokat.
Ha nyáron nincs is D-vitamin hiány, télen van. C-vitamin is jó (nem véletlenül írták előttem).
Omega3, jellemző a hiány.. hiszen nem esszük általában.. K2 vitamin, ipari tápon tartják az állatokat, nincs a húsukban.. pótolni kellene.
"Minden embernek szüksége van vitamin kiegészítésre."
Ezt egyszerűen a nem-ideális körülmények miatt írtam. Nem tudok annyi zöldséget enni amivel (szerintem és sokak szerint) elég c-vitaminhoz jutok. Nem tudok elég halat enni (omega3) nem tudok füves takarmányon nevelkedett állatot enni (k-k2 vitamin). Nagyon szeretném, hogy ezeket ne kelljen külön pótolni, főleg mert én sem nagyon szoktam mostanában.. remélem nem lesz ez hátrányos.
Azért a magam részéről 250g aszkorbinsavat vettem az őszre, télre készülve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!