Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Ezt a paleolit étkezési-hobort...

Ezt a paleolit étkezési-hobortot nők találták ki?

Figyelt kérdés

Vagy valami teszoszteron-hiányos himnemű, aztán várta, hogy a nők ráharapjanak?

Mert gondolj már bele, tartott többszáz évig, mig az emberiség elérte, hogy rendes, tápláló kajákból is bőség legyen (most igy a fejlett világ keretein belül gondolkodva). És akkor a nők meg jönnek a hülyeséggel, hogy gyüjtögetett élelmiszereket kell enni?

Ebből is látszik, hogy a nők nem igazán érzik át, hogy mekkora munka volt a férfiak részéről, hogy két kezükkel felépitették ezt a modern világot.

Azt se veszik észre, hogy azért fekszik nekik ez a paleo étrend, mert alig dolgoznak és kevés energiára van szükségük. Ha éhesek lennének, akkor ennének.

Ellenben valahogy sose lesz divat az, hogy majd zsákruhában járjanak, valami hasonló tudományos köntösbe eröltetett ezoterikus idea miatt. Mert az öltözködés nagyon is fontos számukra, hogy érvényesülni tudjanak a mai társadalomban. A kajálás annyira nem az érdekük.

U.i.: nem tévedt el a kérdés, mert ez a nemi szerepkeröl szól, és akkor mégis hova irhatnám ki, ha nem ide?

2013. júl. 17. 11:31
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

az ősember azért ette, amit evett, mert csak azt tudta enni.

De ugy látszik nem volt neki elég jó, másképp ma nem lennének ilyen menő kaják. Másképp nem égett volna benne a vágy, hogy jobb és több kaját szerezzen.

Csak ugye a gazdag népek nem nagyon tudják kinjukba mit csináljanak. Kiváncsi lennék, hogyha otthon, konyhakertben kellene megtermelni az élelmiszert, akkor hány városi, trendi nő állna neki kézzel leszedni a bogárkákat meg a levéltetvet a növényről, hány kapálnának meg locsolnának.

Persze paleozni könnyü, ha ott van a bankkártya aztán hozzuk a boltból zsákszámra a csirát.

2013. júl. 17. 13:16
 12/28 anonim ***** válasza:

"A két legelterjedtebb megközelítés: 1. Mit evett az ősember..."

Wikipédia úgy tűnik ez egyszer csődöt mondott. Igazából.. elég sok középszerű figyelemhajhász újságíró (de bárki aki inkább figyelemsóvár mint alapos, pl. dietetikusok) elkövetik azt a hibát, hogy megfeledkeznek arról hogy a paleo táplálkozás voltaképpen a modern nyugati orvos- és táplálkozástudományok étrendi ajánlása. Hát, ennek sok köze az ősemberhez nincs, közvetve talán igen.

2013. júl. 17. 13:17
 13/28 A kérdező kommentje:
hát nemtom, de ahol meg szegénység van, ott jobban vágynak a zsiros, füszeres sültre, mint a bogyóra meg a halra meg a csirára.
2013. júl. 17. 13:19
 14/28 anonim ***** válasza:

Mindenki tud kertészkedni, nyilván senkinek sem derogál az élelem megszerzése ahogyan a pénzkeresés (munka) sem derogál, mert mondjuk a városi ember ezt tudja tenni azért hogy aztán élelmiszerhez jusson O.o

Az ősember ahhoz alkalmazkodott amit a környezet kínált.

A túlszaporodás vívta ki a modern mezőgazdálkodást, vajon jó ötlet volt? (a túlszaporodás, a mezőgazdálkodás külön-külön, nehéz válaszolni. vissza lehetne csinálni? Majd, idővel ha összeomlik ez a csúcs alkotás).

2013. júl. 17. 13:20
 15/28 anonim ***** válasza:
Mindenki vágyik zsíros sülre. A hal is zsíros. Nem látom a hatalmas különbséget a zsíros hal és a zsíros sült között, persze tisztában vagyok a tengeri és a szárazföldi állatok jellemző zsírsav összetételének különbségével.
2013. júl. 17. 13:21
 16/28 A kérdező kommentje:
na de mondom én kiváncsi lennék nagyon, hogy az ilyen trendi étkezéskulturákat követő emberek mennyire lennének motiváltak, ha munka után még a kertet is müvelni kellene. Mert falun pl ez van, hazajönnek emberek a munkájukból és mennek le a kertbe. Nem tévézni ülnek be, meg kutyát sétáltatni.
2013. júl. 17. 13:22
 17/28 A kérdező kommentje:
a keleti népek kevesebb proteint esznek, meg is látszik, mert kisebbre is nőttek.
2013. júl. 17. 13:23
 18/28 anonim válasza:
De okos vagy, kérdező. Ezek miatt a "menő kaják" miatt lesznek annyian betegek. Cukorbetegség, lisztérzékenység... magam is gluténérzékeny vagyok, ugyanis nem mindenki szervezete képes alkalmazkodni olyan anyagokhoz, amik a természetben elő sem fordulnak, pl. a finomított cukor. De zabáld csak tovább a sok sz*rt! Viszont képzeld, valaki rá van kényszerülve, hogy máshogy étkezzen. És amennyi borzalmas dolgot hallottam a mai "menő kajákról", szerintem akkor is kipróbálnék egy paleolit étkezéshez hasonló diétát, ugyanis sokkal egészségesebb vagy már most is.
2013. júl. 17. 13:27
 19/28 anonim válasza:
*vagyok.
2013. júl. 17. 13:28
 20/28 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy jön ide a trendi városi ember, bármi is az. Zöldséget pedig enni szokás (tudom, hogy van, aki nem teszi, de azt sose fogtam fel, a zöldség szuper :D), ha paleózik az ember, ha nem. A zsíros fűszeres sült pedig teljesen paleo, úgyhogy azt sem értem, miért írod.

A modern táplálkozás pedig eléggé hervasztó, a föld kizsigerelése, az ízfokozók és mindenféle ipari cuccok ételbe tömködése és a profitorientáltság miért is hozna jobb ételeket...?

2013. júl. 17. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!