Tudnátok ajánlani egy jó kis paleo kenyér receptet, amit már többször megsütöttetek és bevált?
Előző: akkori természetes összetevőkből összeállított kenyér.
Kérdező: A kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni, én nem fogyasztok semmilyen "kenyérpótló" ételt a paleolitban.
Google -> "tökéletes paleo buci"
betuleves.wordpress blog az 1. találat ha minden igaz.
Előző kérdező: keress rá a net-en, kismillió anyagot találsz arra, hogy mi a paleo.
Kedves Kérdező!
Egy hét óta igyekszem a paleo szerint étkezni, én is keresem a kenyér-pótlót. Sütőm nincs, ezért hiába is vannak fent kismillió-féle receptek a legjobb paleos kenyerekre, egyelőre nálam szóba sem jöhet.
Eszembe jutott, hogy az ősi hinduk (és a mai egyszerű emberek is ott) egy különleges lepényt esznek kenyér gyanánt, rákerestem:
18 dg. (bio-liszt) nekem lenmaglisztem, ill. rizslisztem van itthon
1 dl kézmeleg víz
1 mokkás kanálnyi só.
Összegyúrja, először kis gombócokat, majd azokból lepényt formál, és zsiradék nélkül süti ki serpenyőben (az ősi hinduk a felmelegített köveken, vagy parázson sütötték)
Másik fajta, szintén hindu:
1 kg liszthez 1 doboz joghurt (?), langyos víz + 2 mokkás kanál só. Ebből 40 db. (!) gombóc = lepény lesz.
Sütés előtt álljon egy órát, szintén forró serpenyőt ír, zsiradék nélkül.
Sülés közben ezek állítólag felhólyagosodnak, és további hólyagocskák lesznek benne, ha rögtön, ahogy megsült, valami fém fogóval a mellette levő gázláng fölött tartva még egy pillanatra a lánggal megcsapatod.
Keress rá a net-en, én is onnét szedtem ezeket, de ha nem ma, akkor holnap valamelyiket megpróbálom!
Házi májkrémet én is csináltam, csak (hülye fejjel!) nem daráltam le a májat, csak apró pici kis kockákra daraboltam.
Szóval le kell darálni!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!