Rántott hús? Tojás-szezámliszt-tojás-szezámliszt forgatás elég, vagy kéne bele más is?
Az párizsi szelet lesz, és liszt-tojás-és esetleg még egyszer liszt-tojás, úgy megy a forró olajba. Sózd, esetleg vegetázd le a húst klopfolás után (ha szelet hús, csak akkor klopfold), és a tojásba is tehetsz egy kevés sót vagy vegetát.
Én jobban szeretem a bécsi szeletet, az liszt-tojás-zsemlemorzsa. Finom, ropogós. Esetleg kétszeresen liszt-tojás, és utána a morzsa, úgy vastagabb a panír, jobban átpárolódik belül a husi.
Van, aki nem szereti ropogósan, akkor rögtön, miután kivetted az olajból, hideg vízzuhany alá tartod egy pillanatra, és visszagyengül a panír. Ugyanez a hatás, ha olajból kivéve dobozba teszed, és rögtön tetőt teszel rá, akkor a saját gőze puhítja vissza.
Olvastam olyat is, hogy vékonyan tejföllel kenik panírozás előtt a húst, hogy még finomabb legyen.
Most itt hülyéskedik valaki, vagy én vagyok járatlan a sütés-főzés-tudományban?
Készre sütött rántott husit folyóvíz alá tartani????
Valaki felvilágosítana?
Azért kérdem!
Így túl a 60-on már nemigen járkálok étterembe, amikor pedig odajártam, akkor még sem ott, sem otthon ilyen módi nem volt.
De hát mindig tanul az ember valamit, a jó pap is holttig tanul! tartja a mondás. :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!