Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Én ezt nem értem, segítség!?

Én ezt nem értem, segítség!?

Figyelt kérdés
Ha eddig jól értelmezem, a paleo szerint olyan kajákat kellene enni, amiket az ősember is evett. Valami olyasmit is olvastam, hogy ez azért van, mert a többi, később "felfedezett" kajához nem volt még ideje hozzászokni a szervezetnek. De akkor most mi legyen a mamuthússal? És miért jobb a kukorica és a paprika, mint a krumpli. Hisz Európában egyszerre terjedtek el. És miért van köztetek annyi elvakult? Semmelyik más diéta képviselői nem nyomulnak annyira, mint ti. Engem ez már valami szektára kezd emlékeztetni.
2013. máj. 20. 23:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Azért az anyatejet nem szabad hanyagolni! Ne véletlen hogy van.. Évezredekig azzal etették a csecsemőket, szükségük van rá!

Itt szerintem a későbbi tej fogyasztásról beszélt T.H. Az azért más dolog, főleg hogy a franc se tudja mi van abban a tejben,amit a boltban megveszel...nem hinném,hogy azzal megfelelően lehet a Ca bevitelt biztosítani...

2013. máj. 21. 16:52
 12/16 Julie S ***** válasza:

Akinek nincs epéje, annak nem szabad egyszerre sok zsírt fogyasztania, csak mértékkel.

Más állatok tejére pedig egyáltalán nincs szüksége egy gyereknek, de egy felnőttnek sem. Vannak más ártalmatlan és hatékonyabb kalciumforrások. Mellesleg a mai ajánlások túlzásba esnek a kalcium terén.

2013. máj. 21. 20:18
 13/16 A kérdező kommentje:

Konkretizálnád a forrásokat?

Egyébként nem konkrétan tejre gondoltam, mert azt nem kap a lányom, de mondjuk joghurtokat, sajtokat, mozzarellát igen.

2013. máj. 21. 20:34
 14/16 anonim ***** válasza:

Most nem keresek forrásokat. Logikus gondolatokkal viszont megpróbálkozom, de nem várok sok sikert. Azért lássuk mit tudok :)

"Látom Te ezt komolyan veszed" Már amennyire az életet érdemes.. :)

"Mi van akkor, ha már nincs epém"

Szerintem epéd van. EPEHÓLYAGRA gondolsz, nem? Epét ilyenkor is termel a máj, csurog a patkóbeledbe. Emulgeálni kell az elfogyasztott zsírt. Akkor fel tud szívódni :)

Néhány év alatt elvileg képződik egy új hólyag. Ezt epehólyag műtöttektől hallottam. Ha nem igaz, akkor nem igaz, nem ez a lényeg.

"Amit megeszek az a hal, csibe- és pulykamell, disznó legsoványabb részei"

Ilyen élelmiszerekkel a világ legegészségesebb táplálkozása is megvalósítható.

"És mire kenjem a kacsazsírt? A zöldségeket nagyon szeretem, de egyenlőre elképzelhetetlen számomra, hogy kizárólag azokkal jól tudok lakni. "

Azt hittem nem kívánsz zsírt. A zöldségekre, és akkor jól fogsz lakni velük. A jóllakottság érzése tanult dolog. Ha azt szokjuk meg, hogy szénhidrátokkal kitömjük a gyomrunkat, akkor azt az érzést szokjuk meg. Pár hónap alatt megszokja az agy a másféle jóllakottságérzetet, amikor alacsonyabb kalóriasűrűségű zöldségek, és állati fehérje kerül a gyomorba, esetleg valamennyi zsír..

"Arról már készült bármilyen tanulmány, hogy mi történik egy gyermekkel megfelelő mennyiségű tejtermék nélkül? "

Majd rákeresünk, érdekes kérdés. Most inkább úgy válaszolnám meg, hogy az állattartás előtti millió éven át vajon mi volt tejtermékek nélkül? Vajon a Föld emberi populációjának NAGYOBB része, akik nem esznek más állati tejet azok hogy vannak tej nélkül? :)

Azt hiszem hogy el fogod hinni nekem (aztán majd jobban utána olvasunk) hogy jól elvannak. Azért fogsz hajlani rá hogy elhidd, mert logikus amikor azt mondom hogy a tejivás csak az állattartással egyidős, viszont nem létezik olyan emlős állat ami más állat tejére, annak kalciumtartalmára vagy akármelyik összetevőjére RÁSZORULNA csecsemő kora után. És az ember sem kivétel.

Minthogy az ember nem szorul rá óriási kalcium bevitelre, így zab vagy egyéb pótlék sem kell. Sőt, a kalciumban olyan szegény (hiszen tejmentes) paleó irányzat pont megoldást nyújt a csontritkulás elkerülésére, ugyebár (bővebben majd.)

"És a szoptatás kérdése"

Természetes. Nyilván anyatejet fogyaszt a csecsemő.

Ahogyan szóját, tofut meg nem. Erről kérdezzük meg a kínaiakat, mennyire is jó a szója. Hát nem annyira, de az éhező ember nem válogat, ha milliárdnyi éhes száj van akkor rögtön jó lesz a rizs meg a szója.

2013. máj. 21. 21:57
 15/16 anonim ***** válasza:
A mákban pl. rengeteg a kalcium. Egyébként az a gond, hogy csak mert valamiben van egy adott ásványi anyag, nem biztos, hogy jól szívódik fel, főleg, ha pl. tablettában szedik és nincs mellette más anyag, ami segíti a felszívódást... Komplikált dolgok ezek s vannak cikkek arról is, hogy a tej inkább csontritkulást okoz, mert az állati fehérje megemésztéséhez sok kalcium kell (ha jól emlékszem), a benne levő pedig nem jól szívódik fel. Nem állítom, hogy ez igaz, mit tudok én ezekről, csak azt akarom mondani vele, hogy nem olyan egyszerűek a dolgok. A káros vagy a bizonyos mennyiségben káros anyagokkal is ez a baj, ha a mennyisége tudott is, viták vannak, hogy mitől mennyire csökken és egyáltalán mennyi kerül be a testbe s mennyi távozik (gondolok itt pl. az olajos magvak fitáttartalmára, aminek utánaolvastam és csak a kérdőjelek szaporodtak).
2013. máj. 21. 22:00
 16/16 A kérdező kommentje:

Nagyon okos dolgokat írsz, sőt tényleg logikusan. Nagyon nem is tudok belekötni, egyrészt megfelelő biológiai és egyéb ismeretek hiányában, másrészt mert tényleg logikusan vannak összefoglalva. Viszont teljesen mást állítasz, mint amit eddigi tanulmányaim, olvasmányaim és tv-ben látott beszélgetések során hallottam, olvastam. És valahogy nem tudom helyére rakni az egészet magamban. Ezért ha nem bánod még tovább kérdezek?! A kompromisszum teljesen kizárt? Tehát hogy mondjuk tej nem, de joghurt igen. Vagy liszt nem, de krumlpi igen. Ezek a megoldások teljesen hiábavalóak az egészség szempontjából a Ti nézetetek szerint?

És néhány személyes dolog is érdekelne, ha nem tartasz nagyon tolakodónak... Hány éves vagy és mióta élsz a paleo szerint? Betegség, túlsúly esetleg más ok vezetett el hozzá? Biológiai ismereteidet pusztán hobby szinten szerezted? Egyik napról a másikra váltottál? Főleg TH-t kérdezem, de mások is érdekelnek...

Köszönöm!

2013. máj. 21. 23:41
1 2

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!