Segítetek elkezdeni paleózni?
Fogyni szeretnék, és gondoltam, kipróbálom a paleolit diétát. Segítenétek pár kezdő jótanàccsal, hogy mire figyeljek és jól tudom-e az alapokat?
Alapvetően húsokon, zöldségeken, tojáson (kiv. hüvelyesek és krumpli) és - módjàval - gyümölcsön élnék. Az első kettőből annyit ehetek, amennyi jól esik? Mert az a fő gondom a diétákkal, hogy az állandó éhséget nem bírom, meg hogy sosem lakhatok jól.
És igaz, hogy sok paleósnak elmúltak a falásrohamai? Ez is gond nálam.
Húsok közé lehez sorolni a kész termékeket is? Pl kolbász, virsli, vagy ezeket teljesen hanyagolni kell?
Van akinek segített a paleo megszabadulni a csoki-màniától?
Ha sportolok, nem okozhat gondot a szénhidrát hiánya? Lesz elég energiám?
#5: Zsíros ételekhez, pörköltekhez savanyúságot, vagy salátákat eszem. A saláta nálam csak az öntet nélküli zöldségek keverékét jelenti. Eleinte nekem is volt olykor hasmenésem, ha magában ettem nagyon zsírosat. De egy ideje már tényleg nagyon zsírosnak kell lennie valaminek ahhoz, hogy magában megártson. Szóval szokni kell a zsírosat is. Persze, nem árt tudni, hogy az ember epéje megfelelően képes-e működni. Mert ha nem, akkor viszont egyszerre nem szabad túl sok zsírt enni.
Nekem mivel sokszor hosszúak a délelőttjeim, így reggelire általában szalonnás tojásrántottát eszem valami zöldség kíséretében, hogy ne éhezzek meg hamar. Ha a szalonnát túl zsírosnak találod, zöldségeket is lehet a rántottába sütni helyette. A kávét meg lehet gyengébbre is elkészíteni és hígabban inni, vagy tehetsz bele pl kókusztejet. Ha meg nem bírod, nem biztos, hogy reggel ezzel kéne indítani a napod. A koffein csak felpörgeti a tested, de egy kiadós alvás bőven feltölt reggelre energiával.
Lehet kapni már maglisztből készült száraztésztákat is.
Én eddig tökmag, napraforgó és gesztenyeliszteset kóstoltam.
A tökmagos nekem majdnem ehetetlen, a napraforgós egész jó, a gesztenye meg szerintem nagyon finom (bár ez a legdrágább).
Legutóbb sertéspörkölthöz ettem.
Zellerből lehet még készíteni "hasábburgonyát" chipset is. Az is jó a magyaros kajákhoz.
Van, hogy köretnek pörkölthöz savanyú uborkát (házi, cukor mentes)vagy savanyított csípős paprikát eszem csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!