Miért nem fogyok tovább?
A hasadból nem tudsz "lefaragni"
Hogy állsz a centikkel? (körméretek)Eddig mennyit fogytál?
Az a helyzet, hogy 172cm mellé nem rossz az az 59 kiló. Most az más kérdés, hogy neked nem tetszik, a testednek lehet hogy igen.
Ki lehet próbálni olyan trükköket mint többszöri étkezés (napi 5-6) vagy épp ketogén paleo (és napi 1-2 étkezés).
Például a napi 6-7 evés után érdemes lehet kipróbálni a napi 1-2 étkezést is.
Minél ritkábban eszel, annál ritkábban csúcsosodik ki az inzulinszinted. És ennek is meglehet a jelentősége.
Mi a baj az 59 kilóval a 172cm mellé? Engem 173cm mellé 58 kilóval gebének neveztek sokan az elején. Nekem is főleg a hasamon maradt meg az a kevés zsír, ami maradt rajtam. De így is lapos volt a hasam. Csak pont az izom nem látszott rajta rendesen. :) De végül is nőből vagyok, nem kell nekem annyira a kockás has. Most meg már gömbölyödik a "kilenchónapos projekt" miatt, szóval egy kis időre felejtős a kockás hason való elmélkedés. :D
Egyébként volt olyan időszakom, amikor egészen 56 kilóig lementem, de a hasamon akkor is ott volt még az a kevés zsír. A legszigorúbb paleo mellett is, szóval azt hiszem, csak bajom lett volna belőle, ha valami folytán eltűnik onnan. Így is S-es méret vagyok deréktól lefelé (most már inkább csak csípőtől lefelé :D), XS-esre viszont nagyon nem vágynék. :D
Amúgy az sem mindegy ám, hogy mit takar nálad a rendszeres mozgás. A másik dolog meg az, hogy lehet csak formálni kéne a tested, de nem fogyni... hiszen ez nem kívánságműsor. Ha szigorú paleón maradsz hosszabb ideig és nem mozdul már a súlyod lefelé, akkor én nem erőltetném a fogyást. Inkább a megfelelő edzésmódszert keresném meg helyette. És ne felejtsd el, hogy egy nőn maradnia kell egy kevés zsírnak, különben leáll a ciklusod.
köszönöm szépen a választ, utolsó! most elkezdtem hasizmozni, úgyhogy mindent megteszek a cél érdekében :)
Megkérdezhetem tőled, hogy a nőgyógyászod, háziorvosod mit szóltak a paleo étrend melletti babakihordáshoz? 22 vagyok, még nem tervezzük a babát, de azért úgy jó pár év múlva szeretnénk családot alapítani, én pedig életem végéig ezt az életmódot szeretném folytatni (a józan ész határain belül). És gratulálok a picihez :)
Köszi. :)
Hát, nem szóltak hozzá semmit, mert nem említettem nekik. :) Nem került szóba az étkezés, én meg feleslegesen nem reklámozom, hogy miket nem eszem. Csak a védőnőnek mondtam, mert valahogy szóba került. Ő meg mesélte, hogy van mostanában errefelé más kismama is, aki paleózik (sőt neki csak akkor jött össze a baba, amikor erre állt át). De azért mindig megemlíti hogy egyek elég szénhidrátot. :D Ennyiben maradunk, és nem kezdem magyarázni, hogy eszek én bőven, csak az átlag ember ezt valahogy nehezen tudja elképzelni. :) Amúgy minden eredményem tökéletes volt eddig.
Azt azért be kell vallanom, hogy a hányós hetekben (jó két hónapig) eléggé mellémentem a paleónak (kényszerből), de a glutént 100%-osan kerültem akkor is és a tejes dolgok jó részét is. Aztán mióta ez az időszak elmúlt, azóta paleo folytatva és minden a legnagyobb rendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!