Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Kezdő vagyok. Hogy védjem ki...

Kezdő vagyok. Hogy védjem ki a hazalátogatást?

Figyelt kérdés
Van egy saját lakásom a fővárosban. A párommal élek együtt. Én főzök, így külön készítek magamnak ennivalót, és még a barátomat is rá tudom olykor venni, hogy egye meg a pelós kaját. Viszont hetente látogatunk vagy az én családomhoz, vagy az övéhez, ahol egyszerűen nem tudom megállni a finom, de károm dolgokat (szendvics, süti stb). Lehet még nem állt át a szervezetem. Agyilag ha előttem vannak ezek a dolgok, kívánom, és még nincs annyi akaraterőm, hogy meg ne egyem őket. Ti mit csináltatok ilyenkor? Volt nálatok is ilyen? Hogy védtétek ki?
2013. febr. 24. 19:41
 1/6 A kérdező kommentje:
*káros
2013. febr. 24. 19:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Hát az igazi ellenállóerő akkor látszik meg, amikor orrunk előtt van a kísértés...és nem csak étel szempontjából van ez így.

Viszont ahogyan te is írtad, fejben dől el minden. Ha te idejönnél mellém és a világ legfinomabb kajáit kezdenéd el ízlelgetni, engem még akkor sem tudnál elcsábítani - és még csak meg sem kellene erőltessem magam hozzá. Viszont az elején mindenki úgy van, ahogyan te. Tulajdonképpen ez az a pont, ahol minden eldől- innen vannak a visszaesők és innen vannak azok is, akik egy újabb önfegyelmi szintre lépnek. Te döntöd el, hogy melyikbe fogsz tartozni a kettő közül.

2013. febr. 24. 20:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Az utóbbiba :) Egy ideig nem jövök haza, úgyhogy lesz időm megszilárdítani mindent magamban
2013. febr. 24. 20:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Helyes :).
2013. febr. 24. 20:23
 5/6 anonim ***** válasza:
idő, idő, idő. át kell állni fejben, ami nem egyik napról a másikra történik... előbb bele kell rázódni, és szép lassan megtapasztalni ennek az életmódnak az előnyeit, a szervezetedre és a lelkedre gyakorolt pozitív hatásait. amennyiben Neked való a paleolit - mert van, aki már testileg sem bírja -, el fog jönni ez az idő, és onnantól nem lesz kísértés meg lemondás... magától fog értetődni. a szervezeted tudja, mi a jó neki, és amint hozzászokik az igazi táplálékhoz, szép lassan el fogsz távolodni a régen megszokott átlagos kajáktól...
2013. febr. 25. 00:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is kezdő vagyok, de én egyelőre csak a lisztes dolgok elhagyásával kezdtem.

Egyébként pl. hónapokig rá voltam kattanva a kakaós nápolyira, kilós vödrökben vettem. Hét végén vásárolni voltam és direkt többször elmentem a nápolyi felé, megálltam előtte, elgondolkodtam, hogy vegyek-e és semmilyen késztetést nem éreztem erre. Nekem ez egy nagy győzelem és nem kellett magam megerőltetnem, hogy ott hagyjam a boltban. Azt gondolom, hogy valami ilyesmit kell érezni, vagy nem érezni:)

Lehet, hogy megköveztek érte, de ma reggel pl. tojásos szendvicset ettem és nem érzek bűntudatot, mert jól esett. Mindent lehet szélsőséges módon űzni, illetve a szervezetet figyelve kivenni mindenből a számunkra még elfogadható dolgokat.

Úgyhogy szerintem azért, mert valaki paleós kaját eszik, nehogy már ne ehessen hétvégén egy lisztes sütit.

2013. febr. 28. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!