Megosztanátok velem a paleós tapasztalataitokat?
Hány kilóról indultatok? Hogy álltok most? Átlagosan hány kilót szabadultok meg egy hónapban? Számoljátok-e esetleg a kalóriákat is? Milyen pozitív változásokat hozott az életetekbe a paleó a fogyáson kívül?
Ilyesmikre gondolok, de bármilyen infónak örülök, ami szerintetek hasznos.
Előre is köszönöm!
Hát szia!
Én nem paleóval kezdtem a diétámat, hanem csak a fehér kenyereket és fehér lisztes dolgokat hagytam el. Míg nem bele gondoltam, hogy ha teljes kiőrlésűt eszem az is ugyanúgy glutén és az sem egy jó dolog.
Január 3-án kezdtem a diétát és január 26-án egy nagy sütemény és csokoládé zabálással zártam le. 23 nap alatt 2,5 kg-ot fogytam a "classic diétával".
Majd hétfőn 28-án azt mondtam én ezt nem csinálom, és kidobtam az életemből minden lisztes és cukros szemetet. Napi 2 alkalommal eszek húst, ebédre és vacsorára. Reggelire tojást vagy gyümölcsöt eszek, köztes étkezésnél pedig kesu diót vagy tök magot. Rengeteg zöldséget eszem és nagyon kívánom az almát, állandóan azt enném, és így is csak 7-900 kalóriát fogyasztok naponta. Én számolom a kaloriabazisba, nem is a kaloria tartam miatt, hanem a tápanyag eloszlás miatt.
A 8 nap alatt 2 kg-ot adtam le. Lehet most sokan azt mondják ez nem egészséges, mert mx 1 kg-ot lehet fogyni stb stb. De én nem tehetek arról, hogy ennyit fogytam, hisz zabálom a zöldségeket, a gyümölcsöket és húst is eszem. Mi ez hanem egészséges?!
Nálam jelentkezett egy nagyon pozitív változás: megszűntek az izom görcseim. Magnézium hiány miatt rengeteget görcsölt a vádlim, minden este, ha nem vettem be magnéziumot, amióta paleózom nincs izomgörcsöm.
Első vagyok.
Mikor a mérlegre álltam egy hét után azt hittem a mérlegem csal, ilyen nincs, hogy ilyen gyorsan, ilyen sokat... képtelenség. De felvettem a nadrágom, ami alig jött fel a fenekemen még január végén. Ma reggel már be tudtam gombolni, jó elég feszesen és nem merem még viselni, de ez is sokat jelent már nekem.
És az izomveszteség miatt sem aggódom, hiszen említettem, hogy a kaloribázisban nyomon követem a tápanyag eloszlást, ez nekem így jön ki egy nap: 48% fehérje, 30% zsír és 22% szénhidrát. Grammokban 105 gramm fehérje, 48 gramm szénhidrát, és 29 gramm zsír. 870 kalória.
Ügyes vagy! Köszönöm, hogy írtál!
Nagyon jól hangzik, hogy máris -2 kilónál tartasz!
Nem érzel néha éhséget? Bocsi, nem kötöszködni akarok, de így első olvasatra nekem picit kevésnek tűnik 900 kcal/nap.
Pedig szinte állandóan eszem. (első vagyok)
Pl most is, jégsalátát koktél paradicsommal, brokkolival és tonhallal. És még fogok is enni, mert van még egy csirkemellem, ami grillezésre vár, ezt szerintem almával fogom enni vagy káposztás uborkával.
De csak ennyi kalóriát sikerül megennem. Hát ez van.
Kedves Első válaszoló!
Baráti és szakmai jó tanácsként fogadd meg amit most írok:
Egészséges élelmiszereket eszel, de egészségtelen mennyiségben.
Azért fogytál ennyit, mert koplalsz. Mindezt attól függetlenül, hogy esetleg nem vagy éhes mert a sok gyümölcs és zöldség, illetve állati eredetű fehérje lefoglalja az emésztőrendszered. 800-900 kcal mindenkinek kevés. Bármilyen testtömegű és nemű is vagy, minimum 1200-1400 kcalt kellene fogyastanod, de inkább 1500-1600 kalória lenne az ideális. (üdv, egy biológus). Ha írsz tömeget, kort, nemet és fizikai aktivitást, akkor szívesen javaslok neked egy körülbelüli kalóriamennyiséget, amivel egészségesen és egészséges mértékben tudsz fogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!