Mi a véleményetek a Paleo csoki-ról? Próbálta már valaki?
az egész paleo dolog akkor lett vicc számomra amikor egy ezzel foglalkozó oldalon azzal indítottak, hogy 'láttál már kövér ősembert?' nos én semmilyen ősemberrel nem találkoztam nem hogy kövérrel...
továbbá az ősemberek ettek csokoládét? nem hinném mert a csokoládé az aztékok találmánya és ugyanúgy amerikából jött mint a legtöbb dolog amit a paleosok elleneznek.
én is a minőségi étcsokira szavazok
a maltitol az sztem nem paleo. 36-os GI(a folyékony maltitol szirupnak 52), van kalóriatartalma (bár 25-40%-al kevesebb a cukorénnál), kukoricából készül és okozhat hasmenést is.
szóval ha olyan 45%-a maltitol akkor jobban jársz sztem egy 80-85%-os csokival
Ez, a jó minőségű étcsoki, Kedves Utolsó.
Válasz: nem. Én másik cukormentes csokit ettem (steviás volt is), hát drágák de finom. Chilis volt.
De ez jobb, nincs benne fölösleges szójalecitin.
Na most a csokoládét ott rontják el, hogy mindenképpen kell bele cukrot rakni (mániákusan, a legdrágább csokikba is) és vanília aromát, emulgeáló szójalecitint, ezek már olyan kis apróságok hogy szinte nem is lehet elkerülni őket, csak ha nem veszel csokit / ill. magad kevered.
De már legalább van ilyen alternatíva. Bár kár hogy ilyen drága.. na ennyi a gond, de hát nem kötelező megvenni, nemde? :)
Az egyéb kételyek:
A csokoládé régebbi mint az aztékok.
A maltitol mennyire paleós (mennyire egészséges) azt döntse el mindenki maga..
Az vicces, hogy nem akar valaki egészségesen táplálkozni (legalábbis jelenlegi ismereteinkhez mérten a legjobban) mert még nem látott ősembert. Nagyobb hülyeségen nem lehet fennakadni?
A kakaó egyébként annyira nem buli, egyrészt a kakaóvaj egy olyan növényi zsír, ami nem biztos hogy olyan jó nekünk, ráadásul a kakaó igen komoly ÓLOM forrás. Kapja be a környezetszennyezés, de ezzel számolni kéne. Sajna a kakaó (nem vicc) emiatt nem tud igazán jó kaja lenni, édesítés ide-oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!