Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » 100%-os gyümölcsleveket se...

100%-os gyümölcsleveket se szabad inni diéta esetén?

Figyelt kérdés

max fel literre gondolok vagy akar 2-3 deci is jo lenne. 100%-os alma, narancs. Hohes C meg hasonló jobb márkák. Tudom h sok benne a cukor de ha 100%-os akkor nem csak természetes gyümölcscukor van benne? Ami ugye nem olyan rossz. Vagy ezekben is sima finomított cukor van mint a néhány 10%-os társaikban?

Persze tudom h nem frissen facsartak ezek sem, meg sok pürét használnak de ha néhány decivel iszom/nap akkor is gátolhatja a fogyast?

2019. júl. 10. 02:02
 1/5 anonim ***** válasza:
77%
A cukor az cukor. Ihatod bár alapvetően nem egészségesek és bele kell azt is számolni a kalóriabevitelbe.
2019. júl. 10. 02:48
 2/5 anonim ***** válasza:
72%
Nem természetes gyümölcscukor..sima cukor. Attól hogy 100%(sűrítményből készült) nem jelenti hogy egészséges. Én is nagyon szeretem, de diéta alatt mellőzöm. Ha nagyon rákívánok, otthon préselek egy pohár alma-répa-narancslevet, heti 1-2 pohár abból talán beleférhet.
2019. júl. 10. 06:50
 3/5 anonim ***** válasza:
53%
A fruktózt (gyümölcscukor) a szervezet átalakítja glükózzá, szóval édes mindegy.
2019. júl. 10. 08:40
 4/5 anonim ***** válasza:
66%

Nézd meg, mennyi cukor van benne, és azzal számolj. Ráadásul ez nagyon gyors felszívódású cukor, mert sima oldott állapotban van a gyümölcslében, nem pedig rostok közé szorítva, mint a gyümölcsben. Ez annyira számít, hogy a WHO ajánlás szerinti napi max. 30-50 g cukorba a gyümölcsben levő cukor nem számít bele, de a gyümölcslében levő igen (meg az összes hozzáadott cukor).

A lényeg, hogy a gyümölcslében levő cukor tényleg rossz, nem a forrása, hanem az állapota miatt. De ez nem azt jelenti, hogy soha egy kortyot sem ihatsz. Étkezés részeként, legfeljebb 1 vagy 2 dl-t, heti egy vagy esetleg néha két alkalommal, a kalóriakeretbe beleszámolva nyugodtan ihatsz. Én vízzel jól fel szoktam hígítani, mintha szörp lenne. Azért fontos, hogy étkezés részeként idd, és lehetőleg magas élelmi rost tartalmú étkezés részeként, mert a rost lassítja a felszívódást. Valamennyit lassít a gyümölcsléből származó cukor felszívódásán is, és így nem lesz akkora vércukoringadozásod tőle.

De akkor sem feltétlen lesz baj, ha néha kirúgsz a hámból, és magában megiszol fél liter narancslevet. Csak számíts egy-másfél óra múlva a hirtelen vércukoresés okozta éhségre, és ne zabálj be. Ha meg azt tapasztalod, hogy egy ilyen után napokig éhesebb vagy, minden bajod van, akkor már fogod tudni, hogy neked ez nem való. Különbözőek vagyunk, az egyéni hatások is különbözőek lehetnek.

2019. júl. 10. 09:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha belefér a kalóriakeretedbe, akkor ihatsz akár naponta is egy-egy pohár üdítőt. Csak ne nagy mennyiségben igyad. És a többi folyadék legyen víz.
2019. júl. 10. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!