1200 kalória elég, vagy kevés? Mennyinek kellene lennie?
20 éves nő vagyok, ülőmunka. Szeretnék sportolni (legalább a lakásban gyakorlatokat elvégezni) de egyelőre nem túl sikeres a megvalósítás... Ergo nem mozgok túl sokat, de igyekszem minél többet sétálni.
170 centi és 80 kg vagyok, szeretnék olyan 65 körül lenni.
Mennyi kalóriát kellene bevigyek ahhoz, hogy jól fogyjak, de még egészséges kereteken belül?
Az 1200 kalória a te magassàgodhoz konkrétan koplalàs, azzal pedig nem fogsz egészségesen fogyni, és tartani sem egyszerű. Ki tud koplalni egész életében? Hisz ha koplalva fogysz , majd x hónap múlva màr nem bírod, és elkezdesz enni, az esetek legnagyobb részében rögtön raktàrozni fogsz. A szervezet adaptàlódik a kevesebb kalóriàhoz, belassul az anyagcsere, alap àllapotban kevesebb kalóriàt fogsz elégetni, ezért lelassul, megàll a fogyâs. Persze aki bírja az éhezést le tud fogyni de nagyon sok értékes tàpanyagot vonsz meg ha kalóriaértékektől paràzol. A kalóriamegvonàs nem egy jó módszer. Nekem nagyon nem jött be. De ha gondolod próbàld ki. Èn anno 1700 kalóriàval kezdtem 175 centimhez, lement 3 kiló, majd több hónapig semmi. Mondom akkor biztos sok, lecsökkentettem 1500- ra. Azzal is lement 2 kiló több hét alatt mozgàs mellett, majd megàllt és 3 hónapig semmi...így ment ez 1400-1200 kalóriàval. A végén 1000 kalóriànàl tartottam és ott is 3 kg utàn megàllt és nem mozdult tovàbb. Àllandóan éhes voltam szarul voltam, fel is adtam mert nem ment tovàbb. Utàna persze jojóeffektus. Na mindegy. Szóval a kalóriàzgatàs nekem kuka.
Àtvàltottam szénhidràtszegény étrendre magas zsírbevitellel és kicsit emelt fehérjével.
3 hónap folyamatos éhezésmentes fogyàsnàl tartok most 12 kg mínusz eddig, tele lettem energiàval, ég és föld a két diéta.
Persze kipróbàlhatod a kalóriàs dolgot, nekem nem jött be. Folyton megàllt a fogyàs és csak akkor ment le kicsit ha mégjobban megvontam. Sokan erre esküsznek még mindig. Van akinek bejön.
Nézd meg ezt a videót, és meg fogod érteni, miért NEM jó a kalóriaszámolás.:)
1200 kalória kevés,még akkor is ha ülőmunkát végzel.
Egészséges kereten belül 1400-1500.
En is 170 cm magas vagyok.1200 kaloria nagyon keves, éhezni fogsz. Nem jo, ha dieta alatt szenvedsz es sanyargatod magad. Nagyobb a valoszinűsége annak, hogy feladod, vagy, ha sikerül elérni a célsúlyt, utána visszahízod.
Én napi 1400 kaloria körül eszem.Ha edzek, akkor annyival többet amennyit elégettem.Igy minden nap kijön 400-500 kaloria deficit. Egyaltalan nem vagyok éhes. Marcius végén kezdtem 83 kg-val, most 73 vagyok.
Szerintem is nagyobb keret kéne, mondjuk először próbáld meg 1700-zal, és nézd meg, mi történik. Aztán növeled vagy csökkented, ahogy érzed.
Az meg igaz, hogy a kalória mellett mindenképp érdemes a makrotápanyagokat is figyelni, és kipróbálni a kevesebb szénhidrát-több zsír kombót, mert sokaknak segít.
Amennyiben komolyan szeretnéd ezt akkor felejtsd el a kalóriát. 1200 kcal be lehet vinni csak rossz szénhidrátból, azaz egyszerűből. És ha formás is szeretnél lenni, nem pedig vékonyan zsíros, akkor makroösszetételeket vegyél figyelembe.
Egy kis segítség:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!