Ha rendszeresen mozgok, egészségesen táplálkozok, akkor heti egy "bűnözés" belefér?
Pl. egy zacskó chips, fél tábla csoki,stb.
Kb. egy hónapja figyelek oda az egészségemre, hogy mit eszek.
Régebben nagyon sokat másoltam, egy nap akár 3 zacskó chips, és két liter kóla simán lement.
Most a cukros üdítőket teljes mértékben elhagytam, de egyszerűen a nasikat még nem tudom elfelejteni.
Ha hetente egy 70g-os chips lecsúszik, az nagyon nagy baj?
Próbálom fokozatosan elhagyni, ez is haladás, mert 3 napról kezdtem.
Szálmold bele a diétádba, és egyél úgy, hogy azzal se lépd túl a kalória keretedet.
Az(ok)on a nap(ok)on marha éhes leszel, és könnyen elképzelhető, hogy 1-2 "csaló" kaja után inkább úgy döntesz, hogy nem csalsz, mert nem éri meg az éhséget.
Én legalábbis így csináltam.
Te meg egy nagy tál IQ-t, úgy látom neked nincs elég belőle. :)
Egy 70 grammos hagymás-tejfölös chipsben kb. 380 kalória van.
Hetente egy ilyentől, ha különben rendesen eszel, nem fogsz elhízni. Annyit tehetsz, hogy a heti legnehezebb edzés utánra tűzd ki "jutalomfalatnak", és/vagy aznap ezt a 380 kalóriát vond le a napi keretedből.
Te döntöd el, mi fér bele az egészségtudatosságodba. Beteg tuti nem leszel heti egy chipstől vagy csokitól... A leírtak alapján így is hatalmas eredmény, amit elértél.
Nekem hetente nem fér bele efféle, ahogy más bolti cucc sem, viszont édesség, nasi mindennap van, általában több is. Diétámba illő, amit szívesebben is eszem, mint a boltiak zömét. A cukrot pl. túl könnyű elhagyni s csak előnye van számomra, miért ne tegyem? De nem gond, ha te máshogyan gondolkodsz vagy egyelőre nem teszel ilyen "drasztikus" lépést.
7 éve végzek súlyzós edzést és 7 éve heti 1x minimum bűnözők valamit Tízóraira vagy uzsonnara.
Vacsira sosem.
Tudod egy salitol nem fogysz le, egy hambitol nem hizol meg.
Amúgy én nyaraláson is néha kicsit eleresztem magam, megsincs látszata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!