Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ha nem lépjük túl a napi...

Ha nem lépjük túl a napi kalória szükségletet hízhatunk ilyen ételekkel?

Figyelt kérdés

Igazából azért kérdezem mert sok olyan kérdéssel és válasszal találkoztam itt hogy ez a keksz hízlal,ez is hízlal az is hízlal, de mi van akkor ha ilyen ételekkel nem lépjük túl a napi kalória szükségletünket?

Egy 176 centis 18 éves lány volnék és naponta ilyen 1600 kalóriát szoktam bevinni

59 kg vagyok nem vagyok megelégedvw az alkatommal ezért tényleg nem szeretnék 1600 kalória fölé menni.

Őszintén szólva mindig számolom a kalóriákat,napi szénhidrát és zsír tartalmat

A reggelim két zsemle volt ami kb 300 kalória + ettem hozzá két paradicsomot

Ebédre ettem egy zacskós maggi levest ami 250 kalória

Plussz ebéd után megettem fél csomag mini zabfalatot ami szintén olyan 350-400 kalória

És ezzel összesen megvan kb 1000 kalória és vacsorára viszonylag visszafogom magam

Ha ilyen ételekkel van neg 1000-1200 kalória akkor hízhatok vagy hogy is van ez?

Tudom tudom hogy ehetnék normális ételeket is de szimplán kíváncsiságból kérdezem.

Mert van amikor eszek pizzát és akkor se lépem túl az 1600at:)

2018. júl. 11. 11:45
 1/9 anonim ***** válasza:
78%

Hízni elvileg nem fogsz. Viszont a fehérjebeviteled gyakorlatilag zéró.

Nem véletlen,hogy diétában kiemelt fontosságú a kellő mennyiségű makrotápanyag elfogyasztása,hiszen amúgy is energiahiányos állapotban van a szervezet. Ha csak a kalóriára figyelsz és a makronutriensekre nem,abból csak belassult anyagcsere és gyűrött tescós szatyor kinézet lesz.

2018. júl. 11. 11:58
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A fogyás mennyiségi kérdés, a megfelelő minőség az egészséghez szükséges, ill. a jó közérzethez.
2018. júl. 11. 12:47
 3/9 anonim ***** válasza:
53%

Ha benn vagy a kalóriakeretedben, akkor nem hízol, még ilyen "étrend" mellett sem.

De kalóriaszámolással fogyni vagy súlyt tartani csak úgy (lenne) szabad, hogy a makrók aránya is normális értéken belül maradjon, mert különben az egészséged megy tönkre.

Amiket írtál, azok ugyan kalória szempontjából beleférnek, de a makrók nagyon nincsenek rendben.

JAvaslom, hogy a kaloriabazis.hu-n számoltasd ki a rendszerrel a makrókat is és utána úgy próbáld a napi kajádat összeállítani, hogy azok is rendben legyenek.

2018. júl. 11. 13:19
 4/9 anonim ***** válasza:
53%

Hízni tuti nem fogsz, bár szerintem azért a fehérjére figyelnèk, mert lehet hogy már izomból fogsz fogyni, mert alig van rajtad zsír, már ha van.

Egyébként nyugodtan mehetsz 1600 fölé, csak 2100 felett híznál valószínűleg, de erre még azt mondom hogy ok legyen, de 18 alatt ne menj 1500kcal alá mert fejlődèsben vagy azért.

Mondom én azért nem hiszem hogy lenne rajtad felesleg, de mindegy igazából.

Arra figyelj hogy ne legyél túl vékony se, mert abban a korban vagy hogy bármikor számíthatsz hirtelen fogyásra, szóval aggodalomra semmi okod, hízni biztos hogy nem fogsz.

Sok sikert, ha van kedved rám írhatsz, szívesen segítek bármiben.

2018. júl. 11. 15:51
 5/9 anonim ***** válasza:

Itt ilyet biztos nem olvastál, hogy egy étel hizlal, a legtöbben már tudják itt, hogy a kalóriatöbblet hizlal.

Szóval ha kalóriakereten belül maradsz, akkor nem fogsz hízni, még ha csak disznózsírt eszel, akkor se, de az már más kérdés, hogy normális esetben nem csak keretet nézünk, hanem makrókat is. Amiket leírtál, azok jóformán csak szénhidrátok, ráadásul olyan trash kaják, amiktől én fél óra múlva éhes lennék. Ezért nem jó csak a keretet nézni, mert ha közben olyan kajákat tol az ember, amik nem telítik, annak előbb-utóbb falásroham a vége.

2018. júl. 11. 17:43
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha energiahiányban vagy, nyilván nincs minek lerakódnia... Úgyhogy nem hízol, de ahogy már írták, ez pocsék étrend, kevés a fehérje s bizonyára sok más tápanyaggal is rosszul állsz. Ha egyetlen nap ilyen, az belefér, csak nem hiszem, hogy egy kiegyensúlyozott, kellően fehérjedús étrendet megszokva ilyen napot csinál az ember.

A laktatás más kérdés, az egyéni s amúgyis mindenki maga döntheti el, rosszul laktató ételekkel éhezteti magát vagy sem :)

A kalóriatöbblet hizlal, az is kicsi i-vel, tudom, trükkös, de néha terjesztem eme infót, hátha akkor többen fogjuk tudni.

2018. júl. 11. 18:08
 7/9 A kérdező kommentje:

Sok húst eszek csak kíváncsi voltam erre is

Köszönöm a válaszokat!:)

2018. júl. 11. 20:49
 8/9 anonim válasza:
Még annyit hozzátennék az előző válaszokhoz, hogy nem csak a fehérje tűnik kevésnek a leírt étkezésekben, hanem szinte a legtöbb vitamin és ásványi anyag is. Gyümölcs és zöldség, ami sok vitamint tartalmaz alig szerepelt a felsoroltakban és ha a zsemle és pizza is fehér lisztből készült, akkor még a B vitaminok is alacsony arányban jutnak be a rostról nem is beszélve. Az omega 3 zsírsavat már meg sem említem..
2018. júl. 12. 14:01
 9/9 anonim ***** válasza:
ilyen magassággal és alkattal megpróbálhatnál modellkedni:)
2018. júl. 13. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!