Milyen orvoshoz menjek ha nem tudok tovább fogyni?
Nem kell orvoshoz menned, valószínűleg nem tudnak jó tanácsot adni. Ha valaki tudna segíteni, az egy jó dietetikus/személyi edző lenne (ha telik rá, egyszerre mindkettő)
A szervezeted hozzászokott a diétához, sporthoz, amit eddig csináltál. Most valami újat kell "bevetned", hogy a fogyás újra beinduljon. Változtass az étrendeden (ha eddig kevés szénhidrátot ettél, akkor most egyél többet, és a zsírbeviteledet csökkentsd, vagy ami neked szimpatikus), és a mozgástípuson/intenzitáson is változtass
Valamiért vannak ilyen stagnálások az embereknél, bár ez azért már kezd hosszú lenni.
Én is változtatni szoktam, ha valamiért nem megy, első gondolatom a több mozgás, de az étrenden is lehet variálni, ahogy már írták...
Nem lassult a fogyásod? Fura, ha havi több kiló után hirtelen havi 0 fogyás lett, valamennyit el tud fedni egy kis vízvisszatartás vagy valami, de azért ilyen soknál ez nem reális. De ha az utolsó hónapban már alig fogytál, mielőtt leállt volna a fogyás, akkor ideje csökkenteni a bevitt kalóriát vagy emelni a kalóriaégetést.
S ahogy az első is írta, a test megszokhatja a fizikai aktivitást. Nem tudom, hogyan csinálja, de a rendszeres mozgást képes kihozni kevesebb kalóriából is.
Trükkös dolog a test.
Amennyiben kevés kalóriát viszel be, pont nem a csökkentést, hanem a növelést ajánlom. Akár csak 1-2 napra, ez már sokaknak bevált, úgy tudom.
Nekem tipikusan egy keményebb nap jön be, sok mozgás, szolid evés. Valahogy az fel tudja rázni a lelkesen stagnáló szervezetemet (bár nálam általában a sok evés az oka a stagnálásnak, de néha igyekszem és mégse moccan semmi, amíg nem durvítok be akár csak egy napra).
Gondolj arra,hogy az emberi test egy túlélőgépezet.Kiváló alkalmazkodó képességgel rendelkezik.
Az emberiség történetében nagy részében az emberek szinte állandóan éheztek,tehát azok a gének öröklődtek át,amelyek a legszívósabbá teszik az embereket.
Az ilyen hosszan tartó alacsony kalóriabevitel arra készteti a szervezetet,hogy hiper takarékos üzemmódba váltson.Ha ezt figyelembe vetted volna,akkor a diéta során mindig tartottál volna egy pár pihenőnapot,hogy megzavarjuk ebben az alkalmazkodási folyamatban.
Az csak olaj a tűzre ,ha még kevesebb kalóriát viszel be,mert akkor még inkább ellenáll a szervezet a fogyásnak.
Én úgy látom két dolgot tehetsz:
1.Megemeled a kalóriamennyiséget
2.Elkezdesz sportolni
Én mindkettőt ajánlom.Kb a sport az,amelyik a legfontosabb ezek közül,mert rendkívül jó hatással van az egész testedre.
Arra mondjuk senki nem gondolt, hogy csökkent a testsúlya, így a kalóriaigénye is?
Gondolom ugyanazzal a mennyiséggel próbálsz fogyni, mint az legelején; szóval csökkentsd a mennyiséget (ne drasztikusan, számold ki valamilyen kalkulátorral, hogy mennyi lenne az egészséges) és fogyni fogsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!