Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Fogyás kaóriaszámolás nélkül?

Fogyás kaóriaszámolás nélkül?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Húsvét óta feljött rám pár kiló, és már régóta szeretném leadni, de mindig belefáradok a folytonos kalóriaszámolásba.

Úgy is le tudnék fogyni, ha nem számolgatnék, csak kevesebbet ennék?

2018. máj. 29. 22:18
 1/6 anonim ***** válasza:
28%
Nem... sajnos kötelező számolni. Még ha nem is ennél semmit akkor sem fogynál egy dekát sem számolás nélkül.
2018. máj. 29. 22:29
 2/6 anonim ***** válasza:

Persze. A fogyáshoz nem számolás, hanem csak kalóriadeficit kell. Sokaknak segít a számolás, de azért rengeteg ember anélkül is megoldja.

Van, akinek az étrendváltás automatikusan elhozza a kalóriadeficitet, számolás, sőt akár odafigyelés nélkül. Másoknak a mozgás ilyen.

Nekem a megfelelő számú étkezés garantálja a fogyást. Jó, nagy igyekezettel tudnék súlyt tartani, sőt hízni, de ahhoz igazán akarnom kellene, kicsit is megfelelő étrenden simán jóllakom kalóriadeficitben is. Csak tartsam be azt az egy egyszerű, személyre szabott szabályt :)

A kevesebb evés is kiváló, csak ugye, általában így nem laksz jól s ezt sokan nem bírják. HA eddig tömted magad már jóllakottan is s most fegyelmezettebb leszel, vagy pedig képes vagy éhezni (nem koplalós mennyiséget enni, csak éhséget tűrni napi sok órát), akkor ez a probléma lehet, hogy nincs meg. Nekem falkaparó éhség jött a simán kevesebb evéstől, életmódváltásra, de legalábbis szénhidrátcsökkentésre is szükség volt.

2018. máj. 29. 22:50
 3/6 anonim ***** válasza:
A kalóriaszámolás nem csak annyiból áll, hogy számolgatod, mennyit eszel éppen, hanem sokkal inkább egy tervezés, hogy mit fogsz enni. Én már a holnaputáni kajákat is tudom nagyjából, persze változás lehet, de ez ad igazából kontrollt, nem maga a számolás.
2018. máj. 30. 08:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Én soha nem számoltam és úgy fogytam... :D Mozogtam és egészségesen ettem. Max reggel a zabot számoltam, hány grammot tegyek 7dl vízbe + fehérjébe.
2018. máj. 30. 09:10
 5/6 anonim ***** válasza:
A nagyobb étkezések közti nasit sem kell számolni különösebben, ha megraksz egy ételhordót darabolt zöldségekkel. Ilyenkor nasi pipa, alacsony kalória pipa.
2018. máj. 30. 11:59
 6/6 anonim ***** válasza:

Lehet persze ,de nem mindenkinél működik .

Én például az a tipus vagyok,aki kevés szénhidrát mellett abszolút nem vagyok éhes . Muszáj számolnom ,mert nem akarok túl keveset enni,főleg fehérjéből . Meg úgy összesen sem .

Ha meg ennék kenyeret meg rizst,zabot,ezeket a "tipikus" fogyozós kajákat, akkor addig zabálok amíg van . Aztán a fene se tudja megtippelni ez most 1500 vagy 2500 kalória volt .

Szóval nálam nem igazán működik az,hogy addig egyél,hogy éppen jóllakj ,ha az éhségemre hagyatkoznék jelenleg,akkor megennék vagy 500 kalóriát egy nap és kész .

Meg sokaknál a "kevesebbet",az még mindig több mint amire szükség van :D szóval elég bizonytalan ,én meg szeretek biztosra menni .

2018. jún. 1. 02:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!