Mindig átlépem a kalória keretet. Mit tegyek?
17 vagy.
Diákmunka, bevásárlás, magadnak főzés, egyeztetés anyukáddal, hogy mire lenne szükséged?
Több aktív tenni akarás, kevesebb mások okolása megoldja a dolgot.
1300 kcal és a legjobb étrend mellett is éheznék, ez elég természetes, bár szerencsések bámulatosan kevéssel jól tudnak lakni. Nem gond, mivel 1500+ kcallal már van esélyem, ennyivel pedig simán lehet fogyni, akár tempósan is, ha eleget mozog az ember.
Az étrend persze gond. Rossz étrenden én speciel kalóriatöbblet nélkül éhezem (de sikerült már határozott kalóriatöbbletben is végigéheznem a napot). Ha te is érzékeny vagy az ilyesmikre, akkor jó lenne megtenned e téren, amit tudsz. Nem tudom, mi neked az egészséges kaja és mi van otthon. Nekem nem az egészségessége számít a fogyást nézve (az csak az egészségem miatt), hanem a makrók s kisebb részben a konkrét ételek, de még az ételmennyiség napon belüli elosztása is. Szerintem sokan így vagyunk ezzel.
Sok esetben az otthoni étellel is lehet játszani. Mi a párommal egészen más makrókat használunk (simán van, hogy az ő szénhidrátbevitele minimum tízszerese az enyémnek) és egyféle ételt főzök, mindketten azt esszük. Csak pl. ő rizst eszik mellé, én pedig zöldséget. Persze ehhez kell közös pont az étkezésben s tudom, hogy van család, ahol kicsi a mozgástér és sokak egészséges étrendjével köszönő viszonyban sincs a felhozatal, nos, akkor tényleg csak a mennyiséggel, mozgással tudsz játszani, de ha már van otthon némi zöldség, tojás, miegymás, amit használhatsz, akkor már van mozgástér. Extrém durva esetben akár tárgyalnék némi extra zsebpénzért (vagy használnám, ami van, de az nem fair) és felerészben magamnak vásárolnék és főznék, olcsó, de okébb ételeket, vannak nagyon egyszerűek.
Ha annyira nem laktat a kenyér, mint engem, akkor jobb, ha egy az egyben kihagyod. De rendes étel azért kell... Mini kalóriabevitelnél eszedbe se jusson a kenyér vagy csak mikromennyiségben, fókuszálj a fehérjére, a kötelező zsírra és a zöldségekre!
Ha nehezen éltek anyagilag, akkor most nyáron olcsóbban beszerezhetők a zöldségek. A magas rosttartalmúak jobban eltelítenek.
Egyébként nem árt megjegyezni. Éhségérzet nélkül nem nagyon van diéta.
"Egyébként nem árt megjegyezni. Éhségérzet nélkül nem nagyon van diéta."
Ennél nagyobb hülyeséget is régen hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!