Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ez hazavágná a fogyást?

Ez hazavágná a fogyást?

Figyelt kérdés

Hetente 5 napon át számolom, hogy mennyit eszek 1700 kcal felé nem megyek sosem, de kb 1200-1400 között szoktam mozogni átlagosan.

Viszont szombatonként családdal szoktam lenni és nehéz velük. Ha nem eszek rendesen úgy néznek rám mintha a gulágról szabadultam volna. - A rendesen itt azt jelenti, hogy reggelire 3 tojás, felvágottal, sütve, zsemlével, valamilyen tésztás, vagy húsos étel ebédre és még gyümölcs és sütemény is.

Ilyenkor nem szoktam számolni, de jóval túl van az 1700-on, szerintem még a 2200-on is.

Vasárnaponként böjtölök és csak vizet iszom. Szombat után nem is szoktam éhes lenni.

Ez így mennyire káros?

2018. márc. 16. 21:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem heti egy nap pár száz többlet ha a többi hat nap minuszba van,nem baj. Viszont ha eszel kaját csak a sütire mondod,hogy azt nem,mert diétázol? Azt még megértik,és nem kell akkor másnap böjtölni. (ami amúgy sem kéne,egy kis saláta vagy valami mért ne mehetne?)
2018. márc. 16. 21:50
 2/4 A kérdező kommentje:

Ja, nem azért böjtölök egy napig, mert előtte sokat eszek, vagyis részben azért is, de ha nem ennék sokat akkor is böjtölnék, mert - azt olvastam acsodálatosinternetnekköszönhetően - egészséges.

Próbálok egy ilyen életvitelt kialakítani, hideg vizes zuhany, sok víz ivás, yoga, meditáció, stb.

Köszi a választ. Sokszor azt szoktam mondani, hogy tele vagyok - ami igaz is - és így meg szoktam úszni a süteményt. De már ekkor is, nem merek a szemükbe nézni, mert olyan undorral néznek rám, hogy én szégyellem el magam.

:D

2018. márc. 16. 21:56
 3/4 anonim ***** válasza:
46%
Ne becézgesd már a koplalást böjtölésnek! Legalább önmagadat ne ámítsd! A szervezetednek rendszerességre van szüksége, nem összevisszaságra. Nézzél szembe a szüleiddel! CSúnyán néznek, csúnyán néznek. (Kivéve persze, ha csöppet nem vagy elhízva (nem írtál adatokat!), és jogos a csúnya nézésük. Nem kell végigenned az őáltaluk kiszabott mennyiséget! És nem kell süteményt enni. A saját étkezésedért te vagy felelős.
2018. márc. 16. 22:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Heti egy böjtnap sokaknak bejön, ha jól érzed magad, s eleget eszel a héten a szükségleteidhez, rendven van. Sokan szeretjük az ennél egyenletesebb evést, de ez még nem jelenti azt, hogy ilyen rövidke böjtökkel gond lenne, én is hallottam róluk jó dolgokat (de a magam részéről maradok az időszakos böjtnél, legalábbis egyelőre. tervezek 1-2 napos böjtöket, de nagyon ritkán, max. évente).

Az a helyzet, hogy rám nézhetnének akárhogy, engem a világon senki rá nem vesz, hogy ne úgy egyek vagy ne egyek, ahogy én akarok (sajna elég sok énem van és nem mindig választok jól, de legalább én rontom el magamnak, nem más :D). Némileg tekintettel szoktam lenni a házigazdáimra, de csak ha nincs bajom a dologgal. Volt már, hogy az ebédből (hús, valami köret, zöldség) kizárólag a nyers uborkát ettem meg. Nem volt gond, de simán vállalom a konfrontációt is, ha a közérzetemről, elveimről, egészségemről van szó. Amikor friss vega voltam, volt az is, nos, nem győztek :D

Sajna sokan rá akarnak erőltetni egy másféle táplálkozásra, mint ami neked jó vagy amit elhatároztál, akkor is, ha semmi baj nincs vele. Jó, ha meg tudod védeni magadat.

Maga a 2200 kcal, ha amúgy jólesik, szerintem nem gond.

2018. márc. 16. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!