Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Fahéj és túró. Lehet-e, és...

Fahéj és túró. Lehet-e, és hogyan?

Figyelt kérdés

Két kérdést zsúfolok egybe, mert a megkezdett diétámban ezek merültek fel éppen. :)

1. Mivel a cukrot igyekszem minimalizálni, így édesítésre fahéjat használok (pl. a reggeli zabkásámnál). Ez így mennyire jó? Kalóriaértékről nem tudok, mivel az őrölt fahéj csomagolásán nincs ilyen, de valamennyi gondolom van azért. Jó ez, hogy napi szinten eszem a fahéjat, vagy többet árt, mint használ?

2. Sok helyen olvasom, hogy vacsorára a túró az ideális. Ezt a gyakorlatban hogy kell elképzelni? Mármint klasszikusan túró+tejföl (+cukor) van a túrós ételeken, de a tejföl nyilván nem a legjobb diétához.

Magában viszont nem igazán tudom elképzelni, hogy elrágja valaki a túrót. Akkor hát hogy szokás? Natúr joghurtba belekeverve? Vagy tényleg magában kéne elrágcsálni?

2018. febr. 7. 00:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

A fahéjjal szerintem nincs gond (elég kevesek szerint van, de nincs étel, amibe valami csoport bele ne tudna kötni). Igen, van kalóriatartalma, de nem azért fűszer, hogy nagy mennyiségben használjuk, kétlem, hogy számít, amennyit eszel. De számolhatod, ha akarod.

A túróhoz nem tudok hozzászólni, mert azt alapvetően nem eszem (bár nemrég kipróbáltam sok-sok év után, poénos), de eritrittel nekem tuti ízlene, gyerekkoromban sok cukros túrót ettem... A tejföl fogyás szempontjából még nem zavar, de a mennyiségre ügyelni kell.

De egy jó kis krémes túróhoz nem kell tejföl.

Én elnyalnám natúr is az ilyet, de lehet enni édesen, sósan, tojással összesütve, rántottán, tésztán, ha eszel valamilyen tésztát...

2018. febr. 7. 01:07
 2/16 anonim ***** válasza:

En nagyon szeretem a turot villaval attorni es osszekeverni:

- paradicsom kis kockakra vagva, belekeverve aprora vagott fejes salataval

- almapure, vagy reszelt alma (es fahej), vagy kis kockakra vagott alma

- banan villaval osszenyomkodva es egy fel narancs szinten aprora vagva

- fagyasztott gyumolcs, kiengedes utan, pl eper vagy malna villaval osszenyomkodva

A fahejbol nem tudsz annyit enni, hogy kiszamolhato legyen a kaloriaerteke :)

2018. febr. 7. 01:24
 3/16 anonim ***** válasza:
0%
A kiszáradt zsemle,kifli belsejét Kiszeded és a helyébe /túró+vaj+vanília cukor,ha van otthon egy kevés tejföl összekevered,majd megtöltöd a zsemlét.Alufóliába csomagolás előtt a kezeddel vizet fröccsentesz rá,majd átsütöd. Tálalás:a tetejére jó a reszelt csoki,fahéj,vagy amivel szereted.Mazsolát is használhatsz a sütéshez.
2018. febr. 7. 08:17
 4/16 anonim ***** válasza:

Fahéjat egyél nyugodtan, nem tudsz belőle annyit meg enni,hogy hízz :D

Túró szintén jó. Én bármilyen formában megtudom enni, imádom az ízét a leggyakrabban csak úgy önmagában eszem zöldséggel, ha délelőtt eszem akkor pedig gyümölccsel.

Tejföl nem kell bele....maximum egy kis natúr joghurt, ez ízesítheted ezerféle képpen.

Sósan, kőrözött szerűen,édesen,gyümölcsökkel össze is turmixolhatod.

Beletöltheted pirospaprikába és megsüteheted.

Tehetsz hozzá bármilyen íző fehérjeport, kis golyókat formázol belőle és kis kókuszreszelékbe vagy zsírszegény kakaóporba forgatod.

Végtelen módon el lehet készíteni a túrót, használd a fantáziád :)

2018. febr. 7. 08:20
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát kedves 3-as, nagyon jó és finom amit írtál de a legkevésbé sem annak való aki szeretne fogyni, pláne nem vacsorára :D
2018. febr. 7. 08:21
 6/16 anonim ***** válasza:
55%

Ha túrókrémet akarsz készíteni, nem kell feltétlenül hozzá tejföl, jó a zsírszegény natúr joghurt is.

Én eddig két verziót próbáltam ki.

Az egyik a kőrözött: 250 g zsírszegény túró + 2 kanál zsírszegény joghurt + őrölt papírika,kömény,hagyma,só.

A másik a kapros verzió: szintén túró + joghurt + friss vagy szárított kapor, és természtesen só.

Nagyon finom, bár magában nem enném meg én sem, mindenképp valami puffasztott cuccon, vagy abonett féle kenyéren tudom elképzelni.

A reggeli zabkásába én is fahéjat szoktam tenni, és a lelkiismeretem megnyugtatása végett beleszámolom a napi kalóriákba. Egy teáskanálnyit 12 kcal-nak írnak, ez nem sok, de ennyit nem is szoktam bele tenni, mivel erős fűszer. Nálam nem akadályozta a fogyást.

2018. febr. 7. 08:58
 7/16 anonim ***** válasza:

Egy időben én is ettem túrót.

Nem tettem bele semmi édesítőt vagy fűszert.

De végül is "édesen" ettem. Gyümölcsöket kockáztam bele, pl. egy almát. Vagy aszalt gyümölcsöt. Meg magokat, pl. diót.

De egy idő után unalmas volt.

Zöldségekkel, vagy kőrözöttnek viszont nem szeretem. Valahogy úgy nem tudom megenni.

2018. febr. 7. 09:14
 8/16 anonim ***** válasza:

Én minden nap eszek túrót.

Pl beleteszek némi édesítőt, meg fahéjat. Tejfölt, cukrot nem.

Sósan meg bármilyen fűszerkeveréket szórok bele, összekeverem, és főtt tojással, nyers zöldségekkel eszem (paprika, paradicsom, újhagyma, uborka, retek)

2018. febr. 7. 11:55
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok tippet, nem is gondoltam, hogy ennyi választ kapok. :)

Kőrözöttet gyerekként sem szerettem, én valahogy édesben gondolkodtam a túróról, de ezek a sós verziók nagyon jól hangzanak, mindenképp kipróbálom őket. :)

2018. febr. 7. 12:22
 10/16 anonim ***** válasza:

Mostanában én is fogyasztom,bár vannak kétségeim,hogy jót tesz e az emésztésemnek,de megszerettem,úgyhogy ritkán megeszem.

Én félzsírosat szoktam venni,ha de zsírszegény diétán vagy akkor értelemszerűen olyat egyél ,az kicsit szárazabb,kevésbé krémes és savanykásabb de simán ehető kategória.

Ahogy én eszem :- 1 banánnal összekeverve és nyomkodva villával

-fagyasztott mirelit bogyós gyümölcsök serpenyőben kicsit összerottyantva, ezt ráborítani a túróra

-a kedvencem: fehérjepor+két tojás+víz,ebből sütök palacsintát,ha nem sikerül és szétszakad,akkor simán összekeverem,és "császármorzsa" féle lesz belőle ,erre ráborítom a túrót,a tetejére igazi kakaópor ( nagyon finom, pikk pakk belapátolod és rengeteg fehérje)

Sós verzió: túró,apróra vágott hagyma,snidling,koriander ,pirospaprika ,só,bors ,de amugy izlés szerint bármivel lehet keverni,én van hogy fetasajtot teszek bele ,vagy pici mustárt is .

Ezzel aztán meg lehet tölteni húst,zöldséget (cukkini,kaliforniai paprika,krumpli) és megsütni , vagy tk kenyéren,esetleg pufirizsen,abonetten nyersen fogyasztani ,nem tudom pontosan milyen kenyérpótlok vannak,én ritkán eszem ilyeneket .

A túró+tejföl+cukor nem valami diétás,de édesítővel akár az is lehet ,ezt neked kell tudnod mit engedsz meg magadnak,ritkán a cukorral sincs baj szerintem .

2018. febr. 7. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!