"Valós" kalóriaszámláló szobabicikli?
Kedves fogyózós és sportoló társaim!
Tud-e valaki olyan szobabiciklit ajánlani, mely nem csupán a pedálfordulatszám alapján, nehézségi fokozattól függetlenül "méri" a végzett munkát, a felhasznált kalóriát?
Az általam kipróbált szobakerékpárok (olcsóbb kategóriák) "egyikét sem érdekli", hogy mekkora a valódi munka, kizárólag a fordulatszám. Méréseim szerint az 1. és 8. fokozat között ugyan olyan sebesség mellett a különbség 450-500%!!!, így a "kalóriaszámláló" a valóságban közelít az "egy csepp mosogatószerrel a világegyetem összes tányérját elmosogatjuk" kategóriához...
Van megoldás? Köszi
Igen, van megoldás, csak meg kell fizetni. Sajnos az ilyen szobakerékpárok nem olcsók, de azért léteznek. Az én szobabiciklim (típusa: Reebok ZR8) 32 fokozatos, mutatja a pillanatnyilag leadott teljesítményt wattban, az edzés során felhasznált energiát kalóriában, a lábforgást, pulzust, időt, stb. Változatlan lábforgás mellett, csak a nehézségi fokozat állításával változik a kijelzett watt és kalória érték.
Megjegyzésem: Szerintem minden szobabiciklin a sebesség és a km távolság kijelzése hatalmas parasztvakítás. Hisz nem áll rendelkezésre semmilyen adat, amely alapján ezeket az értékeket ki tudná a gép számolni. (testsúly, légellenállás, áttétel, kerékméret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!