Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mit egyek, hogy a napi kereten...

Mit egyek, hogy a napi kereten belül maradjak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

3-5kg-ot szeretnèk fogyni, eddig 3,5-4kg-ot leadtam. Azt mondják,, hogy az utolsó 5kg-tól lehet a legnehezebben megszabadulni ès vègülis itt tartok.. Eddig paleo ètrendet követtem (kalóriaszámlálás nèlkül), de megállt a fogyás ès nem is tudtam annyira tartani az utóbbi időben. Kalóriabázis app-on,számolom most mit ès mennyit eszem (általában le is mèrek mindent). 1200 kcl-ra van beállítva a napi keret,eddig is odafigyeltem mit eszem de nagyjából 20 napja számolom a kalóriákat de nem mozdul a sülyom. Heti 4-5-6x jógázok 45-55 percet. Csirkemellet, zöldsègeket, gyümölcsöket eszek főleg, kenyeret, pèksütit, tejtermèkeket, tèsztát egyáltalán nem. Kókuszolajjal sütök,főzök, èdesítőszert használok csak, cukrot nem adok semmihez. Ha szülinapost köszöntünk a családban eszek egy-egy sütit, nèha itthon csokit de nem hiszem hogy ez kavarna be, mivel a napi kereten belül szoktam maradni. Nem tudom, milyen èteleket egyek, hogy kereten belül maradjak ès látszon is az eredmèny.. Az alkalmazás grafikomon mutatja a fehèrje,szènhidrát,zsír arányát ès legkevesebbet fehèrjèt viszek be,ami a gond szerintem, sose tudom elèrni a napi minimum èrtèket(60g), viszont a másik kèt èrtèket általában túllèpem(igaz, hohy nem sokkal). :/ Fogyókúrásra van állitva de, nem èrtem hogy.... Tit tanácsoltok? Esetleg ha receptes oldalakat linkeltek be azt is megköszönném. Mivel tudnèk több fehèrjèt bevinni, vagy mi lehet a baj, amièrt nem tudok fogyni? 19/n

2017. aug. 16. 08:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem számolási pontatlanság van a dologban. Akárhogy is, ha hetek óta nem fogysz, csökkenteni kell a napi mennyiséget, vidd le 1000-re. A jógázásnak nincs sok szerepe a fogyásban. A fehérjére tényleg figyelni kell fogyás közben. Ha tejtermémeket nem eszel (miért is?), egyél több húst, fogyassz lencsét, babot, szóját!
2017. aug. 16. 08:48
 2/5 anonim ***** válasza:

Az elözö válaszhoz kiegészítésnek:

Szerintem itt a gond: "általában le is mèrek mindent", minden mérni kell, és pontosan, mert a saccolással igencsak el tudsz tévedni, és föleg az utolsó kilóknál igen sokat számít.

2017. aug. 16. 09:09
 3/5 A kérdező kommentje:

Persze, a jógázást nem a fogyás,hanem a formásodás, feszesítès miatt csinálom. Meg persze szeretem is. Tejterméket azèrt nem fogyasztok, mert próbálok visszaállni a peleora. Ugy gondoltam, hogy annó azèrt állt meg a fogyás, mert nem számoltam a bevitt kalóriát, csak mindent ettem amit a palronál "szabad".

Ha van is eltèrès a lemèrt kaja ès a beírt közöt, nem lehet olyan sok. Már jó ideje beírkálom ès látom,tudom hogy pl ez a csirkemell nem 300 hanem 90g-os.

2017. aug. 16. 09:50
 4/5 A kérdező kommentje:
1000 kalóriára már nem tudnám levinni, így is megszenvedem az 1200-at :(.
2017. aug. 16. 09:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Én sem a grammra pontos mérést, sem az 1000 kcalos koplalást nem ajánlom, úgy tűnik, tapasztalt vagy s tényleg nem tévedhetsz olyan sokat, a kalóriafelhasználásod sokkal többet változhat...

Nos, ez egyéni. Én speciel tojásra alapozok, ha jóllakottan akarok fogyni s vigyázok a szénhidrátra és a hozzáadott zsírra, de te nyilván egészen más stílust követsz. Nekem a fehérje könnyen elszáll, te bizonyára túl sok egyebet (pl. gyümölcsöt) eszel ahhoz, hogy picike keretedbe elég fehérje férjen. A fehérjeforrásaidból egyél többet valami kevésbé fontos rovására, nem nehéz, a fehérjeigényünk elég kicsi, alig ad kalóriát, bőven belefér a napba még kapcsolt részeivel is (nekem szinte mindig sok zsír vagy szénhidrát jön, neked van sovány fehérjeforrásod, ott végképp könnyű, párszáz kcalban is beviheted az egész napi adagot). Fókuszálj a fehérjére, építsd aköré az étkezéseidet, tervezd meg úgy az étkezéseid, hogy benne legyen a szükséges mennyiség.

Nem tudom, mekkora vagy, de 1200 kcal mozgással már-már koplalás (van, akinek ténylegesen az), fogynod kéne. 20 nap nem kevés, de extrém esetben elfedheti a fogyást a természetes súlyingadozás, illetve sokan számolnak be logikátlannak tűnő stagnálásról is.

Semmiképp ne egyél keveset, inkább többet, 1-2 napig, van, akinek az segít, felpörgeti az anyagcserét...

Ha minden kötél szakad, mozogj többet, azzal nem tud mit csinálni a szervezeted, muszáj nem kevés energiát használnia rá, muszáj fogynod. De a jelen kalóriakereteddel ez azért necces, akkor emelném egy kissé.

2017. aug. 16. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!