Valamit kegyetlenül eltoltam, régen tök jól fogytam most semmi?
Próbálom érthetően összefoglalni.
Alap adatok: 185cm, 108kg, 22év
Gyerekkorom óta kövér vagyok.
3 éve nem tudatosan, de elkezdtem marha keveset enni, (magam alatt voltam nem kívántam a kaját). Nagyon keveset ettem, illetve mikor felfedeztem, hogy jé én fogyok lefelé, elkezdtem kalóriát is számolni. A gyomrom is össze szűkült így nem is kívántam több kaját. 3 hónap alatt 20 kilót dobtam le...
Természetesen ezt vissza is szedtem, mert elkezdtem zabálni mikor elmúlt ez a depressziós időszak.
Most 2017 júliusára tekerjük az időt.
Majdnem egy hónapja volt egy nagyon komoly elhatározásom, elkezdtem szintén keveset enni. Ismét összeszűkült a gyomrom, tök kevés kajával jól lakom, nem is kívánok többet. Nem akarok kalóriákkal dobálózni mert lehülyéztek, hogy éheztetem magam, de úgy voltam vele 3 éve bejött akkor most is.
A nagy fenéket, 4 hete csinálom, tényleg most totál oda figyelek a kalóriákra túl keveset is eszek ~1000 ret/nap
Egy hete vettem egy mérleget nagy boldogan. Mikor ráálltam majdnem elsírtam magam. Egy homok szemnyit nem fogytam.
Azóta minden reggel mérlegelek. 107,2KG voltam pont egy hete, már 4 napja 106,7kg vagyok.
3 éve és most se sportolok semmit. Ha akkor működött most mi a franc van. Lehet egy ~500 kalóriával naponta feljebb kellene tolnom ezt a jelenlegi értékemet?
Klasszikus jojo effektus. A tested megtanulta a 3 evvel ezelotti esetbol, hogy ideje raktarozni mert nem fog annyi kaloriat kapni mint amennyi neki kell a rendes mukodeshez. Ugyanolyan mint a drogos aki azon csodalkozik, hogy az adag amennyi 1 eve kellett mar nem adja meg ugyanazt a loketet. Ja kb. napi 500 kaloriaval fogynal valamennyit de valszeg a korhazban kotnel ki es 1 ev mulva meg nagyobb lenne a tomeged.
Menj el szakemberhez, doktorhoz teljes kivizsgalasra, pszhiclogoshoz es egy dietetikushoz akik neked osszeallitjak es elmondjak mit kell tenned mert nagyon ugy tunik neked egyedul nem sikerult rajonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!