Valami ötlet, mit ehetnék? Valami egészségesebb édes nasi kéne.
Szoval ch lehet benne, zsír minél kevesebb, a fehérje nem fontos, mert már bőven megvan a 2g/ testsulykilogramm.
Az lenne fontos szempont hogy ne egyszerű chból épüljőn fel lehetőleg.:)
Még mára olyan 500kcal mehet bőven.
en ma zabkekszet csinaltam:D
60ml tej
1tojas
100g zabpehely
8g kakaopor
60g eritrit
sutoben alul felul 200fokon 10percig sutjuk:D
az egesz 500kcal lett pontosan,ugyh hajraaa
Köszi, majd lehet azt is kipróbálom, de valami még annál is egyszerűbb, és gyorsabbat alkottam.
25g zabpehely darálva
1 db tojás (55gramm volt)
20g zsírszegény kakaópor
Sütőpor és víz szemre/érzésre
Akármilyen édesítőszer
Ezt egy kis mikrózható tálban másfél perc alatt el lehet készíteni, és meglepődtem de nagyon laktató. 273 kalória, 17g fehérje, 23ch, és 11 zsír.
Ezt szerintem sokféleképp lehet variálni. Pl fehérjeporral, akár zab nélkül, kókuszosan, vagy bárhogy, ami a diétába belefér.
Brownie. (ez nekem 6 db nagy muffin formába elég)
150 g cukkini,patiszon vagy édesburi reszelve
70 g zabliszt vagy bármilyen más tk liszt
1 tojás
1 pupos ek natúr joghurt
1 pupos ek zsírszegény kakaópor
icipici sütőpor
min.30 g eritrit
160 fokon fél óra :)
Köles felfújt (bár ez egy fokkal nehezebb mint az előző de isteni)
1,5 bögre zabpehely (220)
1/2 bögre köles(90)
2,5 bögre tej
1/2 bögre víz
1 csapott evőkanál nyírfacukor
2 db tojás
1 csipet só
1 kiskanál sütőpor
A kölest, a tejet és a vizet feltesszük közepes lángon főni. Kb. 5 perc múlva a zabpelyhet is beletesszük, majd az édesítőt. Nem kell folyamatosan keverni, de azért nem lehet messze menni a tűzhelytől.
Amikor már elérte a tejbegríz-állagot, félrehúzzuk, és lefedve tartjuk még 10 percig. Akkor levesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy egy kicsit kihűljön.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval felverjük, majd amikor már jó kemény, a sárgákat is hozzátesszük, azzal is verjük egy rövid ideig. Ezután a sütőport és a tojást óvatosan belekeverjük a zabos masszába.
Sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott tepsibe tesszük, és 10-14 percig sütjük 150 fokon, majd újabb 20 percig 180 fokon. Amikor a teteje pirulni kezd, akkor valószínűleg belül is jó, de tűpróbával ellenőrizzük!
Ehhez szoktam csinálni fehérjéből és kólusztejből vanília sodót.
Vagy a fenti recepthez hasonlóan, szinte ugyanúgy kell készíteni a rizskoch-ot is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!