Nincs semmi motivációm, pedig nagyon elhíztam, és muszály lenne fogyni. Valaki volt így, és tud tanácsot adni?
Régebben koplalással adtam le 5 kg-t, aztán felszedtem 10-et. Most kb 66-67 vagyok 164 cm-hez.
Nem aykarok éhezni, de megrémít, hogy hónapokba telik leadni, amit leakarok, és utálok sportolni, tornázni.
De ha rászánom magam, hogy fogyókúrázni kell, akkor 2 nap múlva abbahagyom, mert nem tudom megállni, hogy olyan kajákat egyek, amiket szeretek (mamám hízlalóan főz).
Nem tudom, hogyan szedjem rá magam, és mit tegyek
Tűzz ki egy biztos célt pl : le akrsz menni x kg-ra és csak az a cél legyen elötted
Legjobb haverom 100 kg-ról ment le 75-re igaz elég magas plusz elkezdett kondiba járni és azóta teljesen megváltozott csak a céljainak él ami elég hatásos
Nekem is vannak céljaim igaz 190-cm 70kg amin változtatok haverommal járok edzeni , ha nem felnszedni valamennyit , de izmot felépiteni , hogy valahogy mutassal is :)
Én edzésprogramokat szoktam csinálni, amit ha tisztességesen csinálok (és mellette figyelek az étkezésre), akkor nem csak hogy fogyok és izmosodok, de sokkal jobban is érzem magam!
Egyébként velem is ugyanez volt, a télen feljött rám közel 10 kiló, és már elkezdett fájni a térdem is, amit előtte sose tapasztaltam. Márciusban rávettem magam hogy ráálljak a mérlegre (előtte hónapokig nem mertem, pedig éreztem hogy elég pufi lettem), és közel szívinfarktust kaptam mikor megláttam, hogy a 160 centimhez elértem a 69-70 kilót :D Azon nyomban elhatároztam hogy ezen változtatok, mert mint említettem, kezdtem érezni hogy az egészségemre is káros hatással van a hízás. Először csak szobabicikliztem néhány hétig, hogy alapvető kondit szerezzek, és mellette rászoktam a napi kétszeri étkezésre (reggeli + ebéd).
Ezt csináltam kb egy hónapig, majd elkezdtem Shaun T Insanity nevű kardió programját. Ezt évekkel ezelőtt is csináltam pár hónapig, és már akkor hihetetlen jó állóképességet szereztem egy hónap alatt, és csak úgy olvadtak rólam a kilók -és ez most sem volt másképp. Nagyon kemény edzésprogram, de minden egyes nap, amikor odateszed magad és megcsinálod az aznapi videót, mérhetetlenül büszke is leszel magadra, és úgy érzed, bármit elérhetsz! Már a 10. hétnél járok (az első 5 hetet elölről kezdtem, hogy az utolsó 4-re tényleg meglegyen a kondim, mert az durvább mint az első hónap), és 7 kiló mínusznál járok!
Persze ha nem szeretnél kardiózni (lehet nem is bírnád, több ismerősömnek ajánlottam, de ők térdprobléma miatt nem tudták csinálni), akkor ott van a P90X, ami erőnléti edzés, súlyzózás és hasonlók (csak kell hozzá pár felszerelés, engem ez tartott vissza tőle, no meg hogy én jobban szeretem az állandó ugrálást). Vagy, régen csináltam Béres Alexandra videóit, amivel akkor is sikerült fogynom és erősödnöm, de persze az Insanity jóval hatásosabb.
Tudom, hogy azt írtad, utálsz sportolni, tornázni, de e nélkül, csak diétázás mellett az izmodból is veszíteni fogsz, ezért löttyedt lesz a bőröd, és az állóképességed se lesz jobb. Viszont ha elhatározod hogy egy edzésporgramot megcsinálsz, aminek meg van határozva hogy melyik nap melyik videót kell csinálnod, és neten utánajársz hogy másoknak mennyire hatásos volt a program, erőre kapsz és nem fogod abbahagyni. Nekem pl. 1-2 hét után elkezdték mondani, hogy sokkal jobban látszódik a hasizmom, meg emellett azok a gyakorlatok, amik az első héten alig vagy sehogy nem mentek (pl. fekvőt egyet se tudtam csinálni), az ma már sokkal-sokkal könnyebben és jobban megy. És ez boldogsággal tölt el :)
Az étkezésnél meg ehetsz a mamád kajáiból, csak keveset! Én úgy szoktam csalni, hogy kisebb tányérba szedem ki a kaját, ezért a szememnek soknak tűnik a kaja, mert a kicsi tányért tele szedem, de mégis kevesebb, mint ha normál méretű edénybe szednék ki dupla annyit. És sokszor csak a szemünk kívánja a sok kaját, de ha már kiszedtük, nem hagyjuk ott a végén azt a pár falatot, és gurulásig zabáljuk magunkat, hogy ne vesszem kárba a maradék.. :) Ráadásul ha elkezdesz sportolni, akkor már csak azért se fogsz sok ebédet enni, mert különben a délutáni/esti edzés során hányingered lesz, nem tudsz maximális teljesítményt nyújtani stb.
Remélem valamennyire sikerült meggyőznöm hogy kezdj el sportolni, mert ha rá is veszed magad a diétára, mint írtad, hamar abba fogod hagyni, és még csak eredményt se fogsz elérni, és a dupláját hízod vissza.
Hát, az én motivációm a modellek voltak (nem, nem az anorexiásak). Igaz, nem ment egyik napról a másikra ez a fogyókúra, de 3 hét múlva -5 kg lett az eredményem.
Sokat mozogtam emellett, elhagytam mindenféle cukros üdítőt, csak sima víz (min 2l/nap) ééésss alvás előtt 4 órával nem kajáltam. Nem éheztettem magam, egész nap azt ettem ami jól esett és egészséges is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!