Megettem fel kg cseresznyet ami 320kcal akk ma mar alig ehetek?
Miért ehetsz ilyen keveset? Ez éhezés. 2000 körül eszem egy nap és vékony vagyok.
Szóval egyél nyugodtan.
De minek eszel 1 kg cseresznyét? Az nagyon sok. Nem a kalória miatt. De minek kell befalni 1 kg-val???
Egyél normálisan. Ne legyél ilyen mértéktelen.
Előző, 1 kg gyümölcs nem sok. Amikor barackszezon van, én, aki nem igénylek pár dekánál több gyümölcsöt, kóstolásból megeszem ennyit néha (10-15 kiló barack válogatásakor). Nem mindennap, de semmi extra nincs ebben. Egyetemista koromban egy időben napi 1 kiló almát ettem hazafelé. S én még nem is vagyok nagyon gyümölcsös, van, aki folyamatosan ilyen szinten mozog s amellé még rengeteget eszik.
Az más kérdés, hogy fogyáskor nem akárkinek fér be ennyi...
5: Szerintem normál étrendbe sem fér bele, nemcsak fogyásnál. Mondom ezt úgy, hogy szeretem a gyümölcsöket és mindennap eszem is valamit. De nem zabálom tele magam, gyümölccsel sem.
Persze egy nap úgy sem jelent semmit, úgyhogy végül is tök mindegy, hogy miből mennyit evett ma a kérdező :)
De, sokaknak belefér ennyi, minimum súlytartáskor.
Nem lehet sommásan kijelenteni, mennyi fér bele, mert ez roppant egyéni. Ne feledjük el, van, aki jól bírja a gyümölcsben levő cukrot és sokezer kcalt igényel naponta... Az miért ne ehetné kilószámra a gyümölcsöt?
Oké, igen, egy kiló cseresznye kicsit sok. És tényleg nem kell mértéktelenül zabálni semmit, még akkor sem feltétlen, ha belefér a kalóriakeretbe.
Viszont: mindenki olyan elnéző, amikor itt jönnek a delikvensek a hülye "csalónapon megettem öt zacskó csipszet meg két üveg nutellát" sztorikkal. Most komolyan fél kiló pluszba megevett cseresznyén érdemes ennyire kiakadni?
Kérdező, neked meg ajánlom a nyugaton már elterjedt "csészés" módszert. Napi öt adag zöldség-gyümölcsöt ajánlanak (lehetőleg nyersen, de a kíméletesen és cukrozatlanul szárított verzió is belefér), egy adag, vagyis egy "csésze" az kb. egy bő marék. Szárítottból értelemszerűen általában fél csésze egy adag, hiszen a víz miatt a térfogata jóval kisebb, de minden más meg ugye benne maradt.
Szóval nekem ez a csészés módszer segített, igaz, nem számoltam soha aprólékosan kalóriát, amikor megszabadultam 16-17 kilótól, akkor sem. Figyeltem a mennyiségekre, és becsültem a makrókat is - főleg a fehérjét, vegetáriánusként ez fontos volt. De ha te számolod is pontosan, akkor is segíthet a mennyiségek beállításában, hogy meglegyen a napi szükséges zöldféle meg ne is lépd túl jelentősen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!