Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Egy nap mennyit lehet zsírban...

Egy nap mennyit lehet zsírban hízni?

Figyelt kérdés

Ha tegyük el, megeszik valaki 10.000 "felesleges" kalóriát, akkor az mennyi hízást jelent zsírban?

Én ünnepekkor, szülinapokon megeszek 2-3000 kalóriát a napi keretemen kívül, de nem látok különösebb változást a súlyomban pár nap elteltével. (a csaló nap után nem diétázok, hanem visszatérek a normál étrendemhez)

A kérdésem az lenne, hogy mi az a kalória mennyiség, amit a szervezet zsírban tud eltárolni egy nap alatt. (az emésztés nyílván több ideig tart még a csaló nap után)

2017. márc. 4. 19:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1 kg zsír alapjáraton 9000 kalória.

Tehát 3 napon +3000 kcal után kéne 1 kg-t hízni. De ez nem olyan egyszerű. Ugyanis ha olyan sokat eszel egy nap, része nem szívódik fel, tehát a benne lévő kalória egyszerűen átmegy rajtad.

2017. márc. 4. 19:11
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, pont ezért tettem fel a kérdést. Mennyi kalória tud hasznosulni 1-1.5 nap leforgása alatta szervezetünkben, mennyi raktározódik el zsírban?
2017. márc. 4. 20:05
 3/5 anonim ***** válasza:
85%
Erre nem lehet egzakt módon válaszolni, mivel nem vagyunk egyformák.
2017. márc. 4. 20:11
 4/5 anonim ***** válasza:
76%
Egy nap alatt nem lehet hízni. Az egy folyamat.
2017. márc. 4. 20:17
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Akkor ezek szerint tényleg nem vészes egy csaló nap. (tudom, hogy vannak pozitív hatásai is :D )

2017. márc. 4. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!