Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Iaz, hogy a kamaszoknak több...

Iaz, hogy a kamaszoknak több kalóriát kell bevinniük?

Figyelt kérdés
Tehát..Az utóbbi egy évben lefogytam 15kg-ot,ebből tízet természetesen,megnőttem,kicsikét jobban odafigyeltem,de elszaladt velem a ló..Már amikor mindenki csodálkozva dicsérte az alakom,én még mindig undorodva néztem a tükörbe,a ruhaválasztás órákba tellett,mert egyszerűen nem voltam képes elfogadni,hogy nem vagyok "tökéletes"Azt,hogy a mínusz öt kilót hogyan adtam le azt gondolom nem kell mondanom.A lényeg a lényeg 13 éves lány vagyok 46kg és 167-170cm.Bár ezek cseppet sem arányos méretek,még mindig elégedetlen vagyok,mivel a koplalásom következtében úgymond skinny-fat alakom lett(igazából lehet hogy csak én látom így,édesanyám teljesen kiakadt,ha megemlítem neki h nagy a hasam,mert szerinte már anorexiás vagyok,természetesen a családom nem tud a dolgokról,amiket tettem) Ez is egy indok volt amiért életmódváltásba kezdtem,nem volt erőm tovább hazudni és rejtegetni,kidobni az ételt.Tehát elkezdtem egészségesen étkezni,nagyon sok cikket olvastam,könyveket a kiegyensúlyozott táplálkozásról,de sajnos itt is elszaladt velem az a bizonyos ló és megszálottan számolom a kalóriákat,szénhidrát,fehérje zsírbevitelt..A hangsúly a megszállottanon van.Mindig előre megtervezem mit fogok màsnap enni,szigorúan öt étkezés,napközben azt szàmolgatom folytonosan,mikor ehetek legközelebb,és emiatt nem mozdulok ki,eltávolodtam mindenkitől és mégcsak az önképem sem változott.24 órában az étkezéseken jár az eszem és még mindig igyekszem kalóriákat lecsippenteni onnan ahonnan lehet.egészséges ételekből 1300-1500 kalória között eszem,de rettegek,rettegek az elhízástól.A menstruációm már egy jó ideje meg sem jött.Hiába nem éhezem már sőt,élvezem is a főzőcskézést,akkor is már betegesen törekszem az egészséges étkezésre,annyira h gondot okoz bárhová is menni hiszen az egész étkezési rendemet meg kell változtatni,ezért otthon ülök és várom mikor ehetek újra.Viszont azt olvastam a kamaszoknak 2000 körül esetleg felette kell enniük,hogy rendesen tudjanak fejlődni.És bár szeretnék a lehető legegészségesebb lenni halálosan félek h ilyen mértékekkel meghíznék(már ha két grammot is ugrik a mérleg elszörnyedem,és az a baj h 1300-500 étrend mellett is egyre csak,lassan de megy felfelé) Pedig 3 hete egészségtelen cukros,sós dologhoz nem nyúltam)

2017. febr. 19. 13:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Igaz. A napi 5 étkezéses dolog kicsit durva, ok hogy testépítők csinálják de normális embernek szüksége sincs rá és nem is praktikus.

Amint helyesen te magad is látod, beteg vagy, segítségre van szükséged. Szülő, orvos, nem tudom ki az akivel tudsz beszélni róla de kéne.

Egyébként edzéssel tudsz alakulni arányosabbra, az extrém kalóriadeficit hatása, hogy az ember csont és bőr lesz. Ha esetleg utánaolvastál volna akkor tudtad volna és megspórolod ezt magadnak...

2017. febr. 19. 13:31
 2/10 anonim válasza:
100%
Szerintem ez a bajod amit most csinálsz. Hagyj fel ezzel a mű étrenddel és inkább egyél normálisan. Normális étkezés mellett viszont sportolnod kell. Ajánlom a lovaglást, futást, úszást. Ezek közül amelyekre lehetőséged van. Nekem volt olyan hogy nyáron 2500-3000 kalóriát vittem be, nyári munkán voltam, lovagoltam és nem híztam el. Maradt ugyanúgy a súlyom normál (62 kiló, 178 cm-hez). 18F
2017. febr. 19. 13:36
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez semmiképp nem egészséges, lelkileg sem, de ha a mensesed is kimarad, akkor bizonyára túlzottan lefogytál, s a magasságodhoz igen kicsi súlyod is erre utal.

Semmi gond, ha feljön pár kiló, egyébként ez természetes is. Eleve nincs normál személymérleg, ami grammokat mér, de nincs is értelme, hisz NULLA hízás is jelenthet +/- 1-2 kilót a mérlegen.

Nem hinném, hogy skinny fat lennél, bizonyára zsír is kéne rád s főleg izom, persze nem látlak.

Ezt fejben kellene rendbetenned, de ebben nem tudok segíteni.

2017. febr. 19. 13:37
 4/10 anonim válasza:
100%
Ja és ugyanúgy ettem normális kaját (reggelre 2 szelet zsíroskenyér pl) nem ilyen norbi update szutykokat. #2es voltam.
2017. febr. 19. 13:39
 5/10 A kérdező kommentje:
1# tisztában voltam a következményeivel,de olyan szinten gyűlöltem magam,hogy egyáltalán nem gondolkodtam reálisan.Az öt étkezésre még nem úgy kell gondolni,hogy tömték magam naponta ötször,nekem egy alma is étkezésnek számít.Egyébként minden választ köszönök!Akkor mint fejlődő szervezetnek ennél több kalóriát kell bevinnem?
2017. febr. 19. 13:55
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Általában ebben a korban több kalória kell, igen, de ez nagyon egyéni minden korban. Ráadásul lehet, hogy lelassítottad az anyagcserédet a múltbeli rossz étkezéseddel, esélyes, hogy kevesebb izmod van, mint az átlagnak s ugyebár eleve kicsi a súlyod. Rengeteg tényező van, senki meg nem mondja, mennyi lehet a kalóriaigényed.

De 1300-1500 alatt ne egyél, mert az is szokatlanul alacsony kalóriaigény...

2017. febr. 19. 13:57
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2017. febr. 19. 13:59
 8/10 anonim ***** válasza:

Kérdés, mit jelent számodra az egészséges táplálkozás. Ha extrém zsírszegény az étrended (ami a mainstream dietetikai ajánlások és egyes vegán irányzatok alapján nem lenne meglepő), akkor lehet olyan vitamin- és zsírhiányod, ami már az idegrendszered károsodását okozhatta, a hormonrendszeredről nem is beszélve.

Nem azt mondom, hogy lapátold magadba az állati zsírokat (ki tudja, mennyire működik még az epetermelésed), de napi 40 g zsiradék, amelynek legalább fele állati, szerintem nagyon jót tenne neked, több étkezésre elosztva. Ha pedig felszedsz pár kilót, mindegy milyen formában, azt tekintsd a gyógyulásod jelének, mert ez kellene ahhoz, hogy beinduljon a menzeszed, és normálisan tudj gondolkodni.

Ha pedig izmokat is szeretnél, lehet, hogy növelned kellene a bevitt fehérjét (húsból, tojásból), és zsírral együtt fogyasztani ezeket, hogy meg is tudd emészteni, plusz mozogni is mellé.

2017. febr. 19. 14:36
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem folytatom már semmiféle diétát,igyekszem,hogy valamilyen szinten elérjem az ajánlott bevitelt,mint mondtam szinte betegesen próbálom úgy alakítani az étrendet,hogy minden stimmeljen,de még ezzel is csak 1300-1500 kalóriát eszem és ami a legfontosabb egyáltalán nem vagyok boldog
2017. febr. 19. 18:26
 10/10 anonim válasza:
Szia, néhány dolog: az embernek kamaszkorában rengeteg kalóriára van szűksége. Nézd meg a kutyatápos szatyrokon az etetési útmutatót: a 3-4 hónapos kutyiknak van 3x annyi táp feltüntetve mint egy 12 hónaposnak. A másik 167 cm vagyok és 57 kg. Le szeretnék fogyni 53ra. De nem kifejezetten foglalkozom vele, mert még nem estem át a növésemen. Nem jó ha ilyen sovány vagy mert ha nincs menzeszed lehet hogy következményei lesznek. Anyukád segítségét kérd ehhez. Elmehetsz pszihológushoz is. 12/L
2017. febr. 23. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!