Bacon-ről pirítás után ha leöntjük a zsírt?
35% a zsírtartalma. Ha lepirítjuk és utána leöntjük a belőle kisült zsírt, kb hány % maradhat?
Értelmes választ szeretnék, ha nincs, akkor inkább hagyjátok üresen...
Köszi.
Értelmes kérdést szeretnék. :D
Mennyire pirítod le?
A (majdnem) tudományos válasz:
Mérd le sütés előtt, aztán sütés után a súlyát, és meg van a pontos eredmény.
Amennyire lehet, de azért szét ne égjen.
Viszont a válasz azért nem állja meg a helyét, mert egyrészt vizet IS enged, mint minden egyéb, másrészt ugye ennek egy része el is fő, így még mielőtt leöntjük a zsírt is kisebb lesz a súlya, mint mielőtt nekiláttunk.
Igazából a kalóriaszámlálás egy baromság.
Első voltam, pontozz le!
:)
A leöntött zsírt mérd le, és annak megfelelö kalóriát vonj le - így a vízveszteség nem érdekes.
Azt, hogy mennyi zsír sül ki belöle, fütt attól, hoyg mennyire sütöd meg, ezért általánossában nem lehet megmondani, de ha neked kb mindig ugyanannyi lesz a leöntött zsír, akkor egy idö után már a saját tapasztalatod alapján tudod számolni.
Utolsó, akkor nem lenne értelme átsütni + ha megenném úgy, hogy marad a zsír, össze is hánynám magam.
Kenyeret nem eszek amúgy se hozzá, 40 g zabpelyhet borítottam bele, rá tojást és megsütöttem, megettem, és $zartam a kalóriára. Többet meg nem eszek inkább ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!