12 eves lany vagyok, kb 150-155cm. Tulsulyos voltam (71kg). (? )
Veszélyes dolgot csinálsz, ez eddig a legdurvább koplalást, amiről itt olvastam.
Addig is, amíg kapsz külső segítséget, hogy hogyan táplálkozz: fokozatosan emeld az ételadagodat. Ha csak úgy megy, egyél sokszor kisebb adagokat. Naponta legalább háromszor egyél valamilyen fehérjét és zsírt tartalmazó ételt: hús (vörös és hal is) vagy egész tojás lenne a legjobb. Hozzá párolt zöldségek, de levesek is nagyon jók lennének (pl. húsleves, zöldséglevesek). A kalóriaszámolgatást hagyd abba, most fontosabb lenne, hogy a súlyos vitamin- és fehérjehiányt elkerüld. Gyümölcsöket is ehetsz, banánt nagyon javaslom. A cél az lenne, hogy naponta kb. 50 g fehérjét elfogyassz (ez kb. 2 nagyobb csirke felsőcomb), és kb. 40 g zsiradékot. Ha salátát, répát eszel, tegyél rá 1-2 evőkanál olivaolajat, hogy a bennük lévő vitaminok jobban hasznosuljanak.
A későbbiekre azt javaslom (ha már rendbejöttél!), hogy ne egyél sok cukrot, péksütit, gyorskaját, a szénhidrátokkal és az étolajjal nem árt óvatosnak lenni. És inkább sporttal fogyj, egészséges táplálkozás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!