Glikémiás index táblázat?
Sziasztok. A nagy helyzet, hogy fogyózni szeretnék, igen, mint ma minden második nő. Nem akartam csak úgy hirtelen belevágni, ahogy a többség, most helyesen szeretném csinálni, ezért sok mindennek néztem utána, és fogok, tudni akarom mi merre hány méter. (makronutriensek, hogy edd, mikor mit stb!) Aki benne van a témában, tudja, hogy a glikémiás index fontos, viszont más oldalakon mindig eltérőek. Valaki tudna segíteni,esetleg linkelni olyat, ami tuti jó?
Biztosra akarok menni ,ezért fontosak lennének a helyes értékek. Ha az alsóbb érték szerint eszek (tehát pl egyik oldalon a GI 55, másikon 40 ) akkor többet eszem, viszont ha a felsőbbet nézem, akkor meg kevesebbet… igen, gondoltam az átlagolásra, de ha valaki segítene időt spórolnék.
És mielőtt jönnének a nagy okosságok, fikázások… légy szíves ne. Az inzulin indexet is figyelembe veszem, nem kérek oktatást, hogy az mennyivel jobb, stb. Komolyan gondolom a fogyókúrát, és amellett az életmódom változtatását. Köszöntem.
Igen, ezt én is észrevettem.
Ha keményen akarod tartani, akkor használd azt a táblázatot, ahol a GI 40 = alacsony kat. stb. stb.
Ha egy kicsit lazábban gondolod, esetenként bevállalhatod azt is, amelyiknél az alacsony GI = 50-55 %.
Illetve sokszor az dönt, hogy mit is tudok megvásárolni, pl. kölest, hajdinát, bulgurt, bármit, ami nem rizs... és a többinél is. Másrészt, ha ezeknek pl. a ch-értékét, ill. a kcal-értékét vizsgálom... szóval nem igazán lehet egyértelműen kijelenteni, hogy ezt, vagy azt, és a többit sohasem. Inkább mérlegelés és eseti döntés a különböző szempontok alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!