Hogyan éri meg jobban fogyás szempontjából a teljes kiőrlésű kenyér, amikor több kcal-t tartalmaz, mint a sima (fehér, félbarna) kenyér?
Figyelt kérdés
2016. dec. 8. 21:24
1/4 anonim válasza:
Mert lassabban szívódik fel a rosttartalma miatt, később éhezel meg. A vércukor szintet egyenletesen tartja. És jó hatással van a bélrendszer működésére, persze elegendő vízmennyiség fogyasztásával együtt.
2/4 anonim válasza:
Nem mindenkinek éri meg, én pl. bevágok fél kilót és éhezem, kizárólag akadályoz, amúgysem akarok glutént enni.
De sokaknak a lassú felszívódás, a rostok miatt jobb, ahogy már írták, később éheznek meg tőle s a lassabb felszívódás amúgyis előnyösebb.
Van, akinek teljesen mindegy jóllakás szempontjából, hogy tk vagy sem.
3/4 anonim válasza:
A sima finomlisztből készülő kenyér hirtelen viszi fel a vércukorszinted és hirtelen is fog lezuhanni utána. Önmagában tehát hiába van ugyanannyi vagy kicsit kevesebb kcal, mivel utána enned kell, hogy ne légy rosszul, "árukapcsolásként" jön még egy csomó plusz kcal. És akkor már nem jársz jobban vele.
4/4 anonim válasza:
Fogyás tekintetében nem elhanyagolható a teljes kiőrlésű kenyér rosttartalma, ami elősegíti az emésztést...
+ jó sok víz (szénsavmentes), ill. tea (lehetőleg cukrozatlan, mézezetlen) fogyasztása szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!