Elszámolok valamit, vagy túl sokat/keveset eszek?
Sziaztok!
Kalóriaszámlálással, életmód váltással, spinningel(sajnos csak heti 1-szer), bicóval, sétával kezdtem el fogyni még szeptemberben.
A lényeg: az elmúlt 1 hónapban sikerült 0 kg-t fogyni, úgy, hogy érdemi változás nem történt az előző hónapokhoz képest.
100Kg-ról kezdtem, most 93,5 kg-nál stagnálok, ingadozok 93-94 közt már egy ideje.
Az elmúlt egy hónapra átlagolva 1776 kalóriát ettem egy nap, jellemzően kevés szénhidráttal (azt szerencsére nem is kívánom).
Szóval szerintetek ezzel a számmal lenne gond, vagy kezdjek mégtöbbet spinningelni mondjuk?
25F
De mondom, hogy nincs ilyen... Neked kell kitapasztalnod, mivel érzed magad jól. Én olyan vagyok, mint te, a szénhidrátos táplálkozástól éhesebb leszek és elszáll a kalória. Ezért is eszem kevés szénhidrátot, ha fogyni akarok, s akkor is, ha nem (kivétel persze akad, de általában lent tartom valahol). Nálam ez a kevés annyira kevés, hogy viszonylag sok zsírt kell ennem, de mivel a szénhidrátdús étkezésemben még sokkal több volt, ez sem gond.
Az energiát ki szénhidrátból, ki zsírból fedezi (mert a megfelelő mennyiségű fehérjében s a minimális zsírban nincs elég), különféle arányban. Általában van egy fő energiát adó makrotápanyag, s annak a mennyisége változik a kalóriakeret változásával.
Mivel nem laktat a ch, neked az nem célszerű, hogy magasan legyen fogyáskor. De a konkrét értéket neked kell kitapasztalnod. Jelenleg mi azt se tudjuk, mennyi kalóriával tudnál fogyni jelen aktivitásod mellett...
Egy kis refresh a témához: az elmúlt 3 hétben jobban ráfeküdtem a mozgásra, spinning heti 2-szer, elkezdtem súlyzós edzéseket valamint tornát is korábban, így jóformán minden nap valamit mozgok.
Dec. elejétől átlagolva kicsit többet ettem egy napra lebontva (1900 kalória). Próbáltam ch-t ingadoztatni is.
Eredmény: 92-93 közt ingadozok már 2 hete. Szóval valami nem jó.
1 dolog jut eszembe ami, ennyire korlátozhat: stressz. Vizsgaidőszak lesz... 1 vizsgám lesz, ami elég vízválasztó. 2 alkalmam maradt, hogy sikerüljön, ha nem sikerül, 3 tárggyal a diploma előtt kiraknak.. munka is nagyon sok, időm is kevés.
Ráadásul az elmúlt pár nap elkezdtem rettentő éhes lenni. Sőt megint úgy látszik kezdek megbetegedni, torokfájás stb. Meg úgy átlagban 24 fokban néha fázok -.- Alig 2 hónapja voltam beteg. :/ Úgy, hogy nem vagyok egy beteges típus.
Ha ezek alapján valaki kicsit jobban rálát a dologra, és van tippje szívesen fogadom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!