Szerintetek ez a hamburger hány kalória volt?
Igazából nem akarok fogyni, mert 40 kg vagyok. De múltkor elmentünk hamburgert enni és ilyen hatalmas hamburgert még sosem láttam és azóta azon gondolkozom, hogy egy ilyen mégis hány kalória lehet? Gondoltam ti biztos jártasak vagytok a témában és tudjátok. :D
"Olyasmi dolog a vegánság, mint a melegség..."
Jesszus, a fejedben hatalmas a baj.
A szexuális irányultság alapvetően velünk született dolog. Nekem a heterot dobta a gép, ahogy a barna szememet vagy a magasságomat.
Az, hogy ki milyen étrenden él, alapvetően megválasztott dolog, vagyis az ember egy ponton úgy dönt, hogy ő "ezt és ezt" eszi, "azt meg azt" meg nem. (Az állítólagos "mindenevők" - esetenként - finnyásabbak, mint egy nyitottabb vega, aki mondjuk a maga keretei közt kísérletezik, kipróbál új ízeket, alapanyagokat stb. Minden embernek van, amit szeret és van, amit nem.)
Persze vannak a ritkább esetek, amikor valaki homoszexuális életmódot választ tudatosan (rövidebb vagy hosszabb időre), vagy az is előfordul, aki pl. ételallergia vagy más egészségi állapota okán "adottságként" kapja, hogy mit ehet és mit nem - pl. laktózérzékenység, fehérje-intoleranciák stb.
Én lakto-ovo vegetáriánusként a középút vagyok a húst (is) fogyasztók és a vegánok közt. De teljesen mindegy, ki mit eszik, alap lenne, hogy nem szólunk bele, hogy más felnőtt emberek mit esznek. Ehhez képest olyan harc folyik mindkét oldalról... miközben az ember alapvetően olyan konstrukció, hogy óriási egyéni különbségek vannak és óriási a rendszer rugalmassága a kaja tekintetében. Valójában a "mindenevőség" az pont ezt jelenti, nem azt, hogy mindenkinek mindig mindent enni kell. Hanem azt, hogy megvan a lehetőség, hogy pusztán növényi étrenden is egészségesen éljen, és elég nagy a tolerancia a nagyobb mennyiségű húsfogyasztás felé is.
Igen, ÉN úgy vagyok egészséges, ahogy ÉN eszem. De az én étrendemen Kőműves Jóska valószínűleg elájulna az első munkanapján még délelőtt.
Szóval tessék szíves lenni kiszállni egymás tányérjából. Akkor is, ha úgy véljük, lehet azt jobban, egészségesebben csinálni. Már bocs, de ki megy oda random dohányosokhoz, hogy ez egészségtelen és hagyják abba? Pedig sokkal jogosabb, mint az étrend esetében.
A homoszexualitást iderángatni, a választott étrend-életmóddal összemosni, és mindkettőt "betegségként" beállítani pedig nettó ostobaság.
Kedvesem,
sajnos hiába nem kérted, hogy idejöjjek és hozzászóljak, ez egy ilyen oldal. Ahol ezeket megvitatjuk. Titeket se kért senki, mégis itt vagytok. És ez normális.
Vannak agresszív vegánok, akik bunkók. És vagy te, aki szintén bunkó vagy. Betegségnek vagy természetellenesnek tekinteni akár a vegetáriánus akár a homoszexuális életmódot, az ugyanis tájékozatlanság és bunkóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!