Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » 70 gramm zab edzés előtt jó?

70 gramm zab edzés előtt jó?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nem tudom mennyire csinálom jól, ezért kérdezem. Este 7-kor eszem 70 gramm zabot kókusztejből főzve, van hogy megy bele egy fél banán, vagy ma pl. chiamag. Utána 2 óra kutyaséta következik, ezután pedig 5-10 km futás. Úgy vettem észre, ez az a kaja amivel legjobban bírom az edzést, plusz a gyomrom sem ég. Utána már nem kívánom a kaját, max. egy kis tojás, vagy csirke, vagy cottage cheese. Mennyire gáz így este a szénhidrát? Vagy próbáljak mást edzés előtt? Köszi a válaszokat! 24/L, 165/55, célom a fitt, feszes test
2016. ápr. 8. 15:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem nem tűnik vészesnek, edzés előtt és után is jó tud lenni a szénhidrát, utána a glikogénraktárakat tölti, sokaknál alap, előtte pedig a sportteljesítményt képes növelni, ami mondjuk futásnál nem tudom, fontos-e, súlyzós edzésnél, ahol maximálisan le akarsz terhelni egy vagy több izomcsoportot, igen. Attól még sokféleképpen lehet csinálni, én pl. éhgyomorra szeretek edzeni és eszemben sincs feltölteni a glikogénraktáraimat utána.

Nagyon fontos az egyéni tényező. Te azt tapasztaltad, hogy így jó neked, akkor csináld így.

Este 7-kor még korán van s még órákig aktív is vagy, teljesen természetes, hogy energiára van szükséged (persze abban se lenne semmi, ha ilyenkor már rég nem ennél s a korábbi bevitelből élnél). S nem várható el mindenkitől, aki este is éhes, hogy egy csomó zsírt egyen... S egy kis fehérje sem laktat jól akárkit.

A zab rostos, még a banán felszívódási sebességét is csökkenti, gondolom, de fél banán nem sok s csak a benne levő cukor egy része glükóz... Itt már én se vagyok képben, de én aztán nem aggódnék ennyi miatt.

2016. ápr. 8. 16:00
 2/4 Szabi.L ***** válasza:

Jó, de edzés közben is pótolhatnád a ch-t. Ha jól értem 2-3 órás futó edzést végzel, ami nagyon lemeríti a glikogénraktárakat.

Edzés után jó a csirke,túró, tojás(sárgája nélkül)

Azt viszont tudnod kell ,hogy kardió edzéstől nem leszel nagyon feszes, formás, inkább szálkás és sovány.

Kicsit eltúlozva: [link]

2016. ápr. 8. 18:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Mivel sportolsz utána, így teljesen jó. Lassú felszívódású szénhidrát, és jóval később kerülsz ágyba.

Teljesen jól hangzik, ha a nap többi része is OK. Csak annyi, hogy én betennék heti 3 súlyzós edzést is. Már ha szép, feszes akarsz lenni...

2016. ápr. 8. 18:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Első voltam, akkor már én is csatlakozom a többiekhez, hogy végezz teljes testes edzést, én is végzek :) Hamarabb kellett volna elkezdenem, nagyon jó :)
2016. ápr. 8. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!