Ennyitől hogyan hízhattan ennyit?
Mára kiakast a mérlegem. Körülbelül 1kg plusz.
4db mini kakaós kifli, házilag sütötte édesanyám
1db bundáskenyér
2x2.5dl cappucino (porból)
Joghurtos fagyi (1gombóc) édes tölcsérben
19 éves vagyok, 170cm és jelen pillanatban 54 és 53.5 kg között ingadozom. A BMI-ben nem hiszek, sajnos a csontjaim ilyen-olyan egészségügyi problémák miatt nem túl vastagok. Ha kevésnek is tűnik a súlyom, a zsír sok rajtam és ezt szakértő is mondta már, tehát nem testképzavar.
Egyébként nem folytatok drasztikus diéát. A problémám azzal van, hogy nem ilyen ételeket szoktam enni, hanem például túrót, fehérjeport, sovány húsokat és zöldségeket és nem tudom, hogy milyen hatással lesz rám ez a nagy szénhidrátbomba :)
Egyrészt ortopéd orvos mondta, amikor a térdemmel volt probléma. Nem konkrétan a betegség kapcsán, hanem a sport kapcsán került szóba a súlyom.
A testnevelőtanárom szerint szintén van mit leadni. Félre ne érts, egyikük sem mondta, hogy el vagyok hízva! Csupán van rajtam szemmel látható felesleg.
Olyan mérlegem van, ami kiszámolja a teszsír-százalokot. Ruha nélkül jelenleg az eredmények:
54.7kg (reggel 90 dekával kevesebb volt), a zsír pedig 21.2%
A magasság-100/110 még a BMI-nél is rosszabb, a párom fizikai munkás férfi és magasság-110-zel pocakos, fiatalon pedig sokkal kevesebb izma volt.
Fura, hogy ennyivel felesleg van rajtad, kérdező, mert a számok alapján nem úgy néz ki, de ugye nem látlak s a testzsírszázalékodat sem tudom, az informatívabb lenne.
De ha csak sovány fehérjét és párolt zöldséget eszel, miből viszel be energiát? Az is kell, még ha keményen fogyózol is (amire nincs szükséged, csepp felesleg esetén sem. én ugyan előbb tömegelnék, de tudom, hogy nem mindenkit vonzanak az amúgy igen hasznos, minimálisnál nagyobb méretű izmok. de ekkora aszkétizmus semmiképp nem kell). Zsír pedig élből kell, nagyon egészségtelen megfosztanod magadat tőle, a hormonok és a zsírban oldódó vitaminok miatt mindenképpen szükség van rá, esszenciális makrotápanyag, pont mint a fehérje, csak nem kell belőle olyan sok.
Nem tudom, mennyi szénhidrátot viszel be zöldségekből, de ha keveset, akkor egy ilyen nappal kockáztatod a hasfájást, gyomorgörcsöket, iszonyúan lenyomott állapotot és efféléket. De ha csak elszoktál a cukortól, de azért nem lépsz ketózisba valami gyakran, akkor is tud ütni egy iyen nap. Ez persze nem tuti, különfélék vagyunk s pl. nálam totál orosz rulett az ilyen, hol a sok cukor sem zavar meg nagyon (bár mindig lenyom), hol pedig a töredékétől 2 napig nem tudok a cukkininél cukrosabb ételekre nézni.
Nem jó, ha ilyenekre vágysz. A házi kiflit még értem, s a fagyizás hangulatát, régi szokását is, de a testednek nem _kell_ az ilyesmi. Nem tudom, mióta eszel szénhidrátszegényen s mennyire, eleinte sokaknál van még szénhidrátéhség (nálam pont fordítva volt, szénhidrátos étrenden kívántam szénhidrátos édességeket, szénhidrátszegényben nem), de ez általában elmúlik (ha nem, akkor ne erőltesd ezt a módszert, nem mindenkinek való). Persze a régi szokások tudják tartani magukat.
De ha alig eszel, akkor bármi lehet, én is megvadulnék s mindenféle butaságokat is kívánnék enni, csak kalóriát kapjak. Sokkal jobb rendes ételekkel jóllakatni magam.
Tuti nem híztál ennyitől, csak kicsit feltöltődtek a glikogénraktáraid s az sok vizet köt meg. Ez normális.
Ja bocs, csak most láttam a testzsírszázalékot. Ez megbízható, kézzel megfogható mérleg?
De amúgyis jó a testzsírszázalékod... Mondjuk én is sokkal kevesebbet akarok ennél, de eddig sem írtam, hogy tuti nem lehet egy kicsike felesleged, csak ugye a számaidból meglepő, de biztos nincs elég izmod vagy valami.
Igen, háromdimenziós mérlegről van szó, amire minden reggel ráállok :) Ma viszont elkapott a kíváncsiság a sok szénhidrát miatt és ráálltam délután is. Szóval reggel 56.8 voltam, most pedig 54.7
Nem tudom, hogy hogyan, amikor távozott víz a szervezetemből és nem hiszem, hogy ennyi folyadék lenne még bennem a mai napról.
168centi vagyok és 55kg, a csontjaim vékonyak, csuklóm csak egy centivel vastagabb, mint a Guinness rekorderé, kb. 24% lehet a testzsírom, de nem vagyok hájas, hanem feszes és formás.
Te max. skinny fat lehetsz, ha zsírosnak látod magad, ezen pedig nem a fogyózás, hanem az edzés segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!