Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan kell helyesen kaloriat...

Hogyan kell helyesen kaloriat merni?

Figyelt kérdés
Gondolok most arra, hogy peldaul hogy a tojast feltorom es lemerem hany gramm-os vagy peldaul sutes utan merem meg? Mert gramm-ban sokat valtozik.

2016. márc. 2. 14:25
 1/10 Andizsuzsi ***** válasza:
29%
Mitől változik a tojás súlya sütés közben?
2016. márc. 2. 14:39
 2/10 A kérdező kommentje:

ossze sul? :D

nem tudom, de multkor feltunt, hogy 3 tojas 142gramm volt sutes utan pedig 109

2016. márc. 2. 14:43
 3/10 anonim ***** válasza:

Elsö: "Mitől változik a tojás súlya sütés közben?"

Például kipárolog belöle víz, kerül bele olaj, stb., szóval igenis változik!

Kérdezö: a kalóriaszámoláskor mindig a nyers, megtisztított, a fözéshez elökészített élelmiszert kell mérni.

2016. márc. 2. 14:52
 4/10 Andizsuzsi ***** válasza:
43%
A belekerülő olajat gondolom amúgy is külön számolja, hisz egészen más a kalóriaértéke, mint a tojásnak.
2016. márc. 2. 15:03
 5/10 A kérdező kommentje:

igen, a lehetopontosabban merek ha csak lehet, ezert is kerdeztem, hogyan kell merni :)

Koszonom szepen a valaszokat, ment a pacsi ^^

2016. márc. 2. 15:06
 6/10 anonim ***** válasza:
Susd teflonba abba nem kell olaj es nyersen merd ha mered de a tojas az kb 40-50g es nem szamott tevo kcal mennyiseg
2016. márc. 2. 15:25
 7/10 anonim ***** válasza:

Nyersen kell mérni mindent, hisz sok dolognak, így a tojásnak is sokat változik a súlya sütés közben (a tojásfehérjében elég sok a víz), sütve, főzve mindenkinek másak az ételek, úgy nem lehet vele számolni.

Nem mondanám, hogy elhanyagolható a tojás kalóriatartalma, egyrészt ha már számol az ember, törekedjen némi pontosságra (teljes pontosság úgyis lehetetlen, főleg egyes esetekben, ahol a fajta, időjárás, érettség foka rengeteget számít, pl. gyümölcsök), másrészt mennyiség kérdése. Már egyetlen igazán nagy tojás is 100 kcal, s van, aki nem egyet eszik belőle...

A lemérés sem rossz ötlet, mert a tojások mérete nagyon különbözik. Nálam 40-70 grammos tojások fordulnak elő, bár a legtöbb 50-60 grammos. Ránézésre is látom, kb. mekkora, ez a pontosság nekem igazából elég is, de néha lemérek tizet dobozostul, látom, hogy a szokásos tojásméret, amit használok s egyenként már nem szórakozom velük, felesleges. A héj nálam mindig 8-9 gramm, ezzel sincs gond.

A kalóriabázison van makróm nagy tojásokra, mivel azoknak nem nő arányosan a sárgájuk, szinte csak a fehérje szokott több lenni, ez persze változó, de nagy általánosságban ez a helyzet. Mivel én főleg tojást eszem, több lenne a tévedés, mint más esetében. Mivel én egyszer mérek tojást egy nap, ez nem nagy meló, nagyon rákoncentrálni azért nem lenne egészséges.

2016. márc. 2. 15:47
 8/10 A kérdező kommentje:
#7 mire erted h nem lenne egeszseges nagyon rakoncentralni? a kaloria meresre?
2016. márc. 2. 16:58
 9/10 anonim ***** válasza:
A 7-es szerintem a tojások egyenkénti lemérésére gondolt.
2016. márc. 2. 17:39
 10/10 A kérdező kommentje:

lehet ^^

am az amugy normalis h minden egyes etelt csak azutan eszek miutan lemertem? :) mert tudni akarom pontosan mennyit eszek es mibol?

2016. márc. 2. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!